Strategisch naar huis gestuurd.....

 

Gelukkig dat Janneke, de vriendin van Vincent een berichtje achterliet op het forum met de aankomsttijd van Vincent op  Schiphol, want Advance had me dit keer geloof ik vergeten!!
Even een SMS-je naar HJ en Citta om hen ook in te lichten en te vragen of ze ook van de partij zouden zijn. Midden in de nacht werd ik wakker geSMSt daar Citta dat ze er zou zijn. (redactie: Jeroen er zit meen ik een uitknop op dat toestel?)
Indachtig wederom het nogal onbetrouwbare openbaar vervoer richting onze luchthaven, zorgde ik dat ik ruim op tijd aanwezig zou zijn. En dat maar weer eens goed ook, want Vincent kwam eerder aan dan gedacht. Vlug onze 2 ex-avonturiers hiervan op de hoogte gesteld, maar die zouden het niet halen. Het leek er dus op dat ik dit keer alleen de honneurs waar zou moeten nemen. Alhoewel, de fans van Vinc, zullen er toch wel zijn???
Gelukkig had Citta een flinke spurt genomen en was toch redelijk op tijd en werd door de moeder van Vincent meteen herkend. Zij troonde ons mee, naar daar waar Vincents fans al stonden opgesteld voor een hartelijk welkom. Ook Henk-Jan voegde zich nog net op tijd bij ons.
Niet lang daarna zagen we onze held achter de glazen wand verschijnen. Bescheiden als ie is, gebaarde hij dat het spandoek wel wegkon, maar dat kon ie op zijn buik schrijven natuurlijk!
De begroeting met zijn vriendin, zijn trotse ouders en collega?s was hartverwarmend en ontroerend.
Uiteraard togen we weer naar onze zo langzamerhand, vaste stek om even na te praten.
Enkele indrukken van Vincent van de laatste dagen:
  • Het bezoek aan het Mercy Center, waar kinderen verbleven die besmet waren met het Aids-virus heeft indruk op hem gemaakt. Hij vond het een leuk bezoek
  • Een bus in Tanzania, is niet meer dan een oude onder je billen uit elkaar vallende plank op wielen, maar daar wen je aan en op zich niet gevaarlijk.
  • Veel gevaarlijker is fietsen in Tanzania op opafietsen met remmen die absoluut niet werkten en waar je met volle bepakking op je rug met 70 km de heuvel af racete
  • Dat je hierdoor je voeten als remmen moest laten fungeren en dat dan blijkt dat er inderdaad rook uit je schoenen kan komen.
  • En dat dát nog enger is dan tegen een rotswand aangeklemd te hangen
Maar hij kijkt nu al uit naar het moment dat hij samen met Janneke dit land weer gaat bezoeken in maart. Om alles op zijn gemak te kunnen bekijken. Te kunnen stoppen en genieten van mooie vergezichten of als een cheeta je pad kruist, want dat zit er tijdens de planetrace dus echt niet bij! Als maar jakkeren en jagen om maar het volgende CP op tijd te halen!

Vincent laat ons weten dat hij, hoewel er nu 2 kanjers zijn overgebleven,  Peter-Paul een steuntje in de rug gaat geven in deze laatste ronde (redactie: dat wordt spannend,?twee grote groepen fans?) Ellen en Peter-Paul twee totaal verschillende mensen, 24 uur per dag met elkaar, voor elkaar en tegen elkaar?.als dat maar goed gaat!
Waar de volgende etappe heen gaat, daar had Vincent geen idee van, maar de verwachting is, volgens zeggen dat ze in de loop van de volgende week weer in Nederland zullen arriveren. Hoe en wat en via waar is het grote tasten in het duister.( redactie: en zo hoort het ook!)

Een gokje mijnerzijds?
Ze komen terug op donderdag of vrijdag om nog Sinterklaas met de familie te kunnen vieren en daarna op de 6e  net als vorig jaar, op een geheime lokatie een finale. Volgens planetrace zal dan het stemmen van de gidsen uiterst belangrijk zijn.
Dit zal dan waarschijnlijk ook mijn laatste gang geweest zijn naar Schiphol en dus mijn laatste verslag als ?reporter ter plaatse?. Ik heb het al die weken met plezier gedaan en veel gelachen met Citta die toch maar weer elke week op kwam dagen om haar ex-reisgenoten op te halen. Voor mij in ieder geval elke week weer een bekend gezicht.
Ik wil haar, Michèle, Henk-Jan en Vincent hartelijk bedanken voor de medewerking aan deze reportages en hoop ze in ieder geval op één van de eindfeesten weer te mogen ontmoeten.
Maar liever al eerder, want ik hoop van ganser harte, op één of andere manier er bij te kunnen zijn als Ellen en Peter-Paul in Nederland aankomen, op wat voor manier dan ook en de finale mee te mogen beleven. Afwachten maar??..
Dus gidsen, fans en oud-avonturiers?..nog één week en de uitkomst van planetrace 2003 is daar!!! Blijf het volgen via Internet , het forum en de chat. Blijf vooral prikken en stemmen,?.en mis de laatste uitzending op 11 december niet!!!

Bedankt Kanjers

Jeroen