planetFANrace

Doe mee en win..........

Het is hard werken voor de Avonturiers en hun Gidsen deze komende weken in Planetrace. Nachten lang kompassen in de gaten houden, zenuwachtig cijfercodes heel snel vinden, je hoofd breken over de hints voor het checkpoint, supersnel het fotospel oplossen.
Geloof me,?.. we?ve been there??

Bergen strijk blijven liggen, huizen vervuilen en op kantoor is men beslist ?onnodig? veel op internet te vinden. Dit kan leiden tot ontslagen, huwelijken die op de klippen lopen en kinderen die naar de kindertelefoon grijpen omdat werknemers, partners en ouders kompleet vergroeid lijken met hun beeldscherm
Maar wij kunnen ons ook voorstellen, dat er mensen zijn die niet actief als Fan van een Avonturier meedoen, maar gewoon gezellig de serie op TV volgen, hier op het forum er lekker over babbelen, maar het toch leuk vinden checkpoints te zoeken en op te lossen. Of wellicht toch nog, naast het actief mee racen, tijd vinden om en leuk racespel mee te spelen. Nou met de planetFANrace moet dat helemaal gaan lukken.

Wat is de bedoeling..........

Het concept is erg simpel. We doen de race van vorig jaar nog eens dunnetjes over. Dat wil zeggen we gaan via de landen van Planetrace 2002. Welke landen dat zijn??, dat is aan jullie om uit te vinden.
Het spel kent 6 etappes. Iedere week spelen we een etappe. De etappe week begint op vrijdag 12.00 uur en eindigt op donderdag 23.59 uur. In ieder etappe moet men een aantal checkpoints proberen te vinden. Om de checkpoints te vinden, geven wij een aantal hints, veelal foto?s en cryptische aanwijzingen. Alle aanwijzingen cq. foto?s zijn te vinden op internet.

Je verdient punten met:
  • Het vinden van het checkpoint en de juiste uitleg cq. vindplaats op internet van iedere hint/foto.
  • Een bonusvraag aan het eind van iedere etappe.
  • Bij juiste oplossing van alle checkpoints vormen de eerste letters van alle gevonden checkpoints een rommelzin. Los deze op en je verdient nog meer punten.
Maar dat is nog niet alles. Bij aanvang van het spel kun je aangeven voor welke Avonturier je gaat spelen. Elke ronde dat deze Avonturier in Planetrace blijft levert extra punten op.
Valt je Avonturier af, dan verlies je de helft van deze extra punten, maar je mag je aansluiten bij een andere Avonturier en het spel verder spelen.

Puntentelling

Voor iedere juist uitgelegde hint
Voor iedere juist uitgelegde hint, maar zonder of met foute URL
Voor iedere juiste geraden checkpoint
Voor iedere ronde dat jouw Avonturier in de race blijft
Voor de juist beantwoorde bonusvraag
Voor de juiste eindzin

   2  punten
   1  punt
   5  punten
  50 punten
  50 punten
100 punten
Diegene die het meeste punten weet te verdienen is de winnaar. Bij gelijk aantal punten wint diegene die het eerst heeft ingestuurd.

Wat moet je doen.

Je kunt je inschrijven door het invullen van het aanmeldingsformulier. Je mag meedoen als individu, maar ook als team. Wil je meedoen gewoon voor de fun,?wij houden je niet tegen!

Elke keer als je een checkpoint hebt gevonden kan je deze insturen door middel van het oplossingsformulier. Dit moet wel op volgorde gebeuren. Dus eerst insturen checkpoint 1 dan 2 etc. Eenmaal ingestuurd dan is dat je definitieve oplossing en kan niet meer worden herzien.
Wij vragen jullie de oplossingen met enige regelmaat in de loop van de week in te sturen, anders lukt het ons niet alles op tijd na te kijken. Inzendingen van de lopende etappe dienen uiterlijk op de donderdagavond 23.59 uur ingeleverd te zijn.Iedere vrijdag rondom de klok van 12.00 uur kunnen jullie dan de nieuwe opgave verwachten voor de nieuwe etappe.
De planetFANrace begint op vrijdag 7 november en kent 6 etappes. Vrijdag 19 december zullen we weten welk team zich het beste heeft geweerd.