Dagboek Vincent

Vincent ziet het wel zitten...BraziliŽ....!

BRAZILIE, Woensdag 5 november

Hallo superfans,

Hier een berichtje vanuit een snikheet BraziliŽ, net wakker geworden met een schitterend uitzicht over zee. We hebben de laatste dagen al stevig afgezien en de wandelschoenen behoorlijk ingelopen. Dagenlang lopen in de hitte en dan nog je tentje opzetten hakt er stevig in. Al met al best wel zware momenten gehad maar de moed en de zin zit er nog goed in. Zeker vanwege de erg leuke groep. Echt een stelletje bijzondere mensen. Echt vervelend dat vrijdag de eerste stemronde is.
Jullie zullen begrijpen dat ik heel graag nog even blijf, dus zou ik jullie vriendelijk willen vragen om met zijn allen nog even flink te blijven doorstemmen. Ik ben namelijk ook razend benieuwd naar het vervolg en hoever ik het uit zal zingen hier. Het gaat momenteel erg goed met me en zelfs elke dag een stukje beter. Vraag me af wat jullie allemaal aan informatie vanuit hier doorkrijgen. En natuurlijk hoop ik dat jullie nog een extra zetje krijgen om enthousiast door te stemmen!
Heel erg bedankt alvast voor de steun die ik tot dusver heb gekregen, ik ga er volle kracht voor de komende dagen. Jullie ook heel veel succes met het speuren van coŲrdinaten en het stemmen en ik zou zeggen: tot later, veel later. Warme groeten en liefs uit BraziliŽ voor alle enthousiastelingen en anderen. Een dikke kus voor Janneke. Vincent

bron: planet.nl

Hinkelend door zompig Chili,........

Chili, 13 november,

Ja hallo allemaal weer!
Wat een land dat Chili, ik wilde er altijd al erg graag heen, maar mijn verwachtingen zijn echt overtroffen (en dan hebben we nog maar een relatief klein deel gezien). Wat hebben we hier mooie dingen meegemaakt
Maandag een vulkaan beklommen, god wat was dat gaaf (en koud op de top), dinsdag heb ik voor het eerst in mijn leven op een paard gezeten, en wat een tocht...
Steeds weer realiseer ik me wat een onwaarschijnlijk grote bofkont ik ben dat ik hier bij mag zijn. Zoveel moois, zoveel gedaan. Dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Afgelopen dinsdag was de eerste uitzending op TV. Iedereen was wel benieuwd naar het effect hiervan, vandaag de gevarenzone. Altijd spannend! Nu zijn Michele en PP genomineerd, we zullen zien of dat nog verandert.
Waar ik zelf momenteel het meest mee zit is mijn voet. Gisteren wilde ik nog even een lekkere duik nemen in het Lagos Franco (meer bij Futrono). Ik liep er een paar meter in en stond met mijn blote voet in een kapotte fles. SHIT, dacht ik meteen, dit voelde niet heel lekker. Het bloed gutste eruit. De dokter heeft er 2 hechtingen ingezet, omdat het een beste snee was. Eerlijk gezegd dacht ik er met een nacht wel vanaf te zijn maar donderdagochtend voelde het echt niet goed. Lopen ging niet goed. Strompelen is een beter woord. 
Godzijdank de hele dag in de auto. Eerst de ?eigen? pick-up. Daarna liften met allerlei Chilenen mee,hup met zijn allen die pick-ups in... Maak me zorgen om morgen (vrijdag)... Zoals het nu gaat kan ik niks betekenen, dan zal de groep steeds moeten wachten, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hopen dat er vannacht een ?wondertje? gebeurt en dat het morgen gaat. Vandaag werd ik moedeloos van mijn gestumper. Nou goed, we zullen er gewoon voor gaan en dan hoop ik dat het volgende week weer top gaat!
Momenteel zitten we op een SCHITTERENDE plek aan een ander meer. Dat hebben ze mooi geregeld, de slaapplekken zijn echt super. Dat weegt op tegen het niet kunnen douchen en de natte tenten! Grappig hoe makkelijk je dat ?gewoon? vindt. In de groep gaat ook alles nog steeds erg goed! Na het beklimmen van de vulkaan en het paardenongeluk zijn we echt hechter geworden. Gewoon erg gezellige en grappige mensen, met wie het heel leuk is dit avontuur te beleven
De week in Chili heb ik een aantal keren de telefoon mogen krijgen. Nog altijd veel steun uit Nederland. Jullie begrijpen dat ik daar ontzettend blij over ben! Omdat ik nog heel graag door wil hoop ik dan ook dat dit zo blijft. Als het aan mij ligt stemmen jullie me de hele wereld over! In ieder geval super bedankt voor jullie hulp tot dusver al. Ik kan jullie zeggen BraziliŽ en Chili zijn zo ontzettend mooi, naar beiden wil ik graag nog eens uitgebreid terug! Heel benieuwd of ik er volgende week bijzit en waar we dan weer zijn! Vast staat dat het een superavontuur is! Heel veel liefs aan iedereen in Nederland.

Een hele dikke smakkerd voor Janneke!! Enne, madrie, maak je over mijn voet maar geen zorgen, dat komt goed!!

bron: planet.nl

Vincent krijgt nu ťcht de smaak te pakken.....

Tussen Chili en Thailand, 17 november
Hallo allemaal,
Wat wordt het? Nieuw Zeeland? AustraliŽ? Of toch iets anders? Allemachtig, wat hebben weer een reis op zitten. Zaterdagavond vanuit Santiago via Auckland (NZ), lange overstap (ruim 8,5 uur) via Sydney en nu in het vliegtuig naar Singapore. (Het is nu maandagavond 10 uur).
Benieuwd of dit het eindpunt is... De nieuwe etappe is zaterdag begonnen in Santiago met een ?beklimming? van de berg naar het beeld van de heilige Maria, ruim op tijd binnen! De spirit zit er helemaal in. Als team balen we er ontzettend van dat we vrijdag weer het eind checkpoint niet op tijd bereikten.Het hele team heeft toen besloten na 20 kilometer niet verder te kunnen met het kajakken!!!
Maar de 4 overgebleven avonturiers gaan vanaf nu echt knallen en de race nog fanatieker te lijf. Ik hoop dat iedereen ook de 3e week mij volle bak zal ondersteunen! Want dit alles smaakt naar veel meer! Dus blijf alsjeblieft goed doorstemmen (en hou het tijdsverschil in de gaten!)
Met mij persoonlijk gaat alles weer helemaal goed (mijn voet is zo goed als over) en ik wil langs deze weg nogmaals iedereen ontzettend bedanken voor het enthousiasme en de ondersteuning.
Groeten en liefs vanaf 10 kilometer hoogte!
Voor iedereen op het werk, heel veel succes (het zal wel druk zijn?). En voor Janneke, de dikste kus op deze planeet!

Vincent

bron: planet.nl

Vincent....Spiderman!!!!!

Thailand, 22 november,


Beste allemaal,
Hier weer een bericht van het PlanetRace front. We zijn nog in Thailand. Zo, nog 1 etappe hier en dan vermoedelijk een ander land. Gisteren was het de dag van het drama van Henk-Jan. Met afstand de meest fanatieke en fysiek sterke van ons allemaal. En toch naar huis, doodzonde! Voor hem, en voor ons. Ik heb de afgelopen drie weken veel aan hem gehad. Henk-Jan heeft een enthousiasme waar veel mensen, ook ik, veel van kunnen leren. Ik vind het erg jammer dat hij weg is en heb gisteren dan ook uiteraard voor hem gestemd.
Maar dat was niet genoeg; de stem van Peter-Paul telde dubbel. u nog maar met zijn 3-en, Ellen, Peter-Paul en ik. Het wordt een belangrijke week! Wie wordt de populairste en mag vrijdag kiezen met wie hij of zij de finale ingaat. Uiteraard zijn we weer heel benieuwd waar de reis ons deze week weer brengt. We gokken hierbij ergens in Afrika of misschien toch naar het noorden? We zien het wel weer.
Ik ben benieuwd of het op tv een beetje leuk is om te volgen. Voor mezelf geldt dat ik de laatste week er beter inzit, dus misschien is dat ook op tv te merken.
Goed, mooie tv gegarandeerd in week 3, vooral als Henk-Jan en ik gaan rots klimmen. Halverwege de rit kan ik niet verder, ik deed het voor het eerst en het was volgens kenners een erg pittig stuk. Ook de angst voor de hoogte sloeg toe. Henk-Jan is al boven maar kimt weer naar beneden voor een helpende hand, en dat werkt. Uiteindelijk lukt het me toch en hebben we een tas met water, geld en een sleutel voor een huisje voor de nacht verdiend. Mooie tv en een angst overwonnen. Bedankt voor de steun en ik hoop dat jullie blijven stemmen in deze aantallen want vrijdag is het erop of eronder. Nu ik zover ben wil ik heel graag door tot de finale. Jullie helpen me daar toch bij?
Tot slot wil ik iedereen de groeten doen vanuit de jungle in Thailand. En veel liefs voor mijn familie, collega?s vrienden en natuurlijk Janneke.

Tot later, Vincent.

bron: planet.nl

Jullie vragen beantwoord

Helaas,...Vincent is uit de race. tactisch van Ellen?...Dat weten we niet. Anyway,..Vincent was een kanjer. Waarschijnlijk de meest stabiele factor in de race. Maar dat mocht niet baten.
We hopen natuurlijk allemaal dat hij jullie vragen wil beantwoorden. Ze worden hier geplaatst.