Wat is Planet Race

Hoe wordt de race gespeeld.......

Waren het vorig jaar in dit realityprogramma 8 Avonturiers met hun eigen Fans die hen de wereld rond hielpen, dit jaar gaat het een beetje anders.

Vanaf 23 september tot 8 oktober heeft men de kans om zich aan te melden als Avonturier. In die periode hebben de kandidaten te tijd om te zorgen, dat zoveel mogelijk mensen op hen gaan stemmen.
Iedere dag mag iedereen 1 keer een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete Avonturier. Dit alles kun je doen via www.planetrace.nl
De 10 hoogst genomineerde kandidaten gaan zowiezo door naar het selectieweekend op 11 en 12 oktober. Totaal mogen er 30 avonturiers heen. Uit deze 30 worden dus 6 kandidaten gekozen die uiteindelijk de race gaan maken
De race bestaat uit 5 etappes. In iedere etappe moeten ze als groep binnen een bepaalde tijd een aantal checkpoints zien te vinden.
Dit doen ze met behulp van hun Gidsen. Dit zijn mensen die thuis met behulp van Internet de cryptische aanwijzingen omtrent de locatie van de checkpoints moeten zien op te lossen. Op die manier speel je interactief mee  met de avonturiers.
Via de site www.planetrace.nl en internet  kunnen de gidsen precies zien waar alle Avonturiers zich, waar ook ter wereld, bevinden. Hoe het contact met de avonturiers zal plaats vinden moet nog blijken. Wie weet gaat dat net als vorig jaar met de zogenaamde Lifeline (een GPS-systeem).
De Gidsen thuis kunnen na ieder checkpoint een voorkeurstem geven aan één Avonturier. De twee Avonturiers met de minste stemmen wordt halverwege de week bekend gemaakt  Aan het eind van de week kiezen de Avonturiers wie van die twee naar huis moet. Uiteindelijk blijft er één winnaar over
In beginsel krijgen de Avonturiers een pot van
? 5000,-- mee. Iedere keer dat ze op tijd bij het laatste checkpoint van de etappe zijn komt er  weer ? 5000,-- bij. Zo kan de pot oplopen tot ?30.000,--, maar..........alleen de winnaar krijgt die mee naar huis!!!!
De race start op1 november en vanaf 11 november kan men planetrace wekelijks volgen op TV , op dinsdag om 22.00 uur bij Yorin.