Dagboek Henk-Jan

Henk-Jan...reclame-flits uit BraziliŽ.....;)

BRAZILIE - Woensdag 5 november

He allerbeste fans,

Op het moment van schrijven van deze brief aan jullie is het woensdagochtend 7 uur. Het lijkt vroeg maar dat valt mee. We zijn immers iedere dag om 5 uur wakker. Om in het kort een weergave aan jullie geven kan ik zeggen dat het een geweldig avontuur is maar dat het zeker ook veel energie kost.
Met beperkte middelen en een zeer beperkt budget moeten we ons redden.
Niet alleen wij werken hard aan dit avontuur. Ik weet zeker dat jullie in Nederland er keihard aan werken om ons te leiden naar het volgende cp.
Ook zullen er superveel mensen zijn die iedere dag op mij stemmen. Ik vind het echt waanzinnig.!!!!
Keep going, just like us!
Het avontuur is erg bijzonder, ik maak dit vanuit deze positie 1 keer in mijn leven mee. Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik hieraan mag deelnemen. Ik zal mijn uiterste super mega huge best doen om al jullie stemmen op mij om te zetten in echte avonturier daden.
Onze groep is geweldig. De eerste spanningen beginnen echter nu te komen, denk ik. Het geld is namelijk bijna op. Dus we zullen moeten bedenken hoe we de week doorkomen. Daarnaast moet een van ons Vrijdag de groep verlaten. Dat is een vervelend moment.
Ik hoop Vrijdag niet diegene te zijn. Ik roep jullie dan ook op om op mij te stemmen. Ik voel! Dat ik voel kan komen in dit avontuur maar daarvoor heb ik wel elke dag jullie stem nodig. En jullie weten?. Ik geef niet snel op en ga ervoor. Je stem is het zeker het dubbele waard! Samen zijn we aan dit avontuur begonnen, beste fans en samen gaan we ver komen. Ik wens jullie ook veel plezier met alles en ben jullie donders dankbaar voor alle stemmen die ik heb gekregen en ? hopelijk blijf krijgen .

Heel veel groeten from Brasil, Speedy HJ.

PS Mam, in welk vakje van de tas hebben we het toiletpapier gestopt, hahahahaha!

bron:www.planetrace.nl

Een droom van afzien en bikkelen gaat in vervulling....

Chili, 13 november

Beste allemaal,
Geweldig dat ik de mogelijkheid heb gekregen om een persoonlijke boodschap te sturen naar Nederland en in het bijzonder naar de mensen die dicht bij me staan en me gigantisch steunen. Ik zit nu te twijfelen om te vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt, aangezien jullie alles, nou ja, veel zullen volgen via het internet de andere media. Toch wil ik jullie mijn persoonlijke ervaringen vertellen.

De eerste week BraziliŽ was geweldig en onbeschrijfelijk mooi. Slapen op het strand, mijn mede avo's leren kennen en het afscheid van Citta... ja het heeft allemaal veel indruk op me gemaakt. Bijzonder van vorige week ook was dat ik vele malen de telefoon heb gekregen. Voor mij betekent dit dat veel mensen achter me staan en me steunen. Dat is erg bijzonder! Mijn persoonlijke drijfveer om aan de PlanetRace mee te doen gaat verder dan enkel en alleen een spel spelen op verschillende plekken op aarde. Ik wil avontuur, afzien, leren om nog beter te functioneren in een groep en kijken in hoeverre ik in dit avontuur kan slagen. Het is voor mij niet gewoon een spel. De PlanetRace is voor mij een droom.
Deze tweede week in Chili geeft meer invulling aan deze droom. Het afzien, het echte avontuur en de echte uitdaging is begonnen. Dagen niet douchen, weinig eten, een berg van 2840 meter beklimmen en dag in dag uit niet weten wat je te wachten staat, daar is waar ik voor gekomen ben. Het is soms moeilijk, maar ook zeer bijzonder om mee te maken. We hebben een groep die zeer hecht is. Het is bijzonder hoe we met elkaar omgaan.
Nu de race vordert komen er echter de eerste spanningen. Uiteraard hoort dit erbij. En met nog een (hopelijk ook voor mij) aantal weken voor de boeg zal het alleen maar zwaarder worden. Dit avontuur maakt mij rijker als mens, ik heb leren omgaan met moeilijke situaties en leer hier iedere dag zoveel als in Nederland in een jaar, is mijn gevoel.
Ik vraag me ook sterk af wat er in Nederland gaande is. Je zit hier aan de andere kant van de aardbol maar je weet niets! Totaal niets! Ik weet niet wat erover me geschreven wordt.
Niet hoe ik in de uitzending naar voren ben gekomen, niet hoe jullie bezig zijn met stemmen en niet .... hoe het met jullie gaat? Ach ja, misschien maar goed ook, want een tijdje weg is goed voor iedereen. En ook voor deze tukker!

Even wat anders...
Pa, ma, broers Edwin en Rogier en Ivonne: het paardincident is goed afgelopen. Moet wel zeggen dat ik vreselijk ben geschrokken en dat het nog meermaals voor mijn netvlies is gekomen. Een paard die boven op je been valt en trappende en paniekerige bewegingen langs je gezicht haalt... pfff... erg beangstigend! Zoals ik al zei: I?m fine! Hahaha. Vrijdagavond moet er iemand naar huis. Een giga shit moment en natuurlijk vooral voor diegene die weg moet! Vreselijk lijkt me dat! Lieve pa, ma, broers, Ivonne en aanhang: ik ben jullie onwijs dankbaar voor jullie bijzondere steun! Ook mijn Fitcare collega?s en alle andere mensen... Donders en donders bedankt voor al jullie stemmen. Ik hoop dat jullie me nog lang blijven steunen en mijn droom nog meer invulling kan laten geven. Ik ga ervoor!

Liefs en groeten Speedy HJ!

PS kan iemand me een plak chocola of een bus slagroom sturen?geen budget voor

bron:www.planetrace.nl

40 uur vliegen.....HJ advertised.....

Tussen Chili en Thailand, 17 november

Dag Holland,
Hier volgt een PlanetRace bericht. PlanetRacer Henk-Jan vraagt de aandacht voor het volgende: zaterdagavond vertrokken vanuit Santiago in Chili naar Auckland in New Zealand. Eindbestemming? We weten het niet.
Nee dus, want aangekomen in Auckland horen we dat we verder vliegen. We hoeven maar 9 uur te wachten op Auckland. Echt iets voor mij... NEGEN uur wachten op een vliegveld zonder geld of wat dan ook. Ik ben ook helemaal niet onrustig of zo. OK, na negen uur vliegen we verder naar Sydney. Wat een stad... Helaas zie ik Sydney alleen vanuit de lucht, want ja... weer vliegen we verder. Door naar Singapore! Wat een droom! Zeker een droom maar inmiddels zijn we bijna in Singapore.
Na bijna 40 uur reizen, diverse overstappen, tijdbarriŤres doorgaan, wachten, zitten, wachten en weer zitten zijn we dan bijna in Singapore. AziŽ staat boven aan mijn lijstje dus wat een droom! Dat ik dit mag meemaken.

 Even over jullie. Ik moet zeker toch spijt betuigen naar jullie. Ongetwijfeld wordt er door jullie hard gewerkt en wij zijn... verdorie tweemaal op vrijdag niet op tijd gekomen. Erg frustrerend! Jullie steun hebben we niet kunnen omzetten in het op tijd bereiken van de vrijdag finish. Maar goed, ik ben er van overtuigd dat we deze week op tijd komen. We zijn nu nog met zijn 4-en over. We merken dat de groep beter in balans is. We gaan ervoor. Dat zijn we zeker aan jullie verplicht. Ik wil knallen! Om te knallen heb ik jullie steun hard nodig. Het wordt nu heftiger.

Twee van ons zullen in de gevarenzone eindigen. Ik wil en mag dat niet zijn. Ik wil door racen. So, vote for me. Belangrijk is dat jullie zeker op vrijdag op mij moeten stemmen. De afgelopen vrijdag gaf aan dat niets zo onvoorspelbaar is met stemmen als de PlanetRace Natuurlijk is dat leuk, maar zeker ook erg spannend. Dus vergeet vooral, ja echt vooral niet op vrijdag te stemmen. Dank jullie 1000 maal. Oh ja, er zijn mensen die dit bericht lezen en denken... waarom toch op die Tukker stemmen?

Ik zal je een aantal redenen geven. De 1e reden is dat ik fysiek sterk ben en klaar ben om hard te gaan. De 2e reden is dat de PlanetRace voor mij geen dom spelletje is, maar een droom om de finale te bereiken. De 3e reden is dat ik mijn medeavonturiers goed kan helpen met de fysiek zware inspanning om nu eindelijk vrijdag een keer op tijd te komen. En de 4e reden, die mag je zelf bedenken. Let your fantasy do the talking!

Nog kort wat anders, een paar persoonlijke notes. Rogier, als ik terug ben ga ik met je naar de piramide. Pa, we gaan gezellig weer naar ?t Polman. Ma, alles is ok met me. Ivonne, we gaan naar dolce vita. Edje, ik kom een keer gezellig alle verhalen vertellen bij je en dan met gourmet. Hahaha. En beste, nee allerbeste fit-care bikkels... ik dank jullie echt onmeunig donders voor jullie inzet. En uiteraard natuurlijk ook ?t thuisfront en iedereen!
Nogmaals, denk vrijdag aan me. Stem! En deze PlanetRace bikkel zal eindelijk eens met de groep op tijd komen!

Ajuus Henk-Jan

bron: planet.nl

Over dag HJ,...of hoe een hap teveel fataal kan zijn!!!

Thailand, 21 november,

Vandaag op 21 november eindigt voor mij het avontuur van de PlanetRace 2003. Mijn droom om verder te gaan en het finalespel te spelen zal niet vervuld worden, helaas. Tuurlijk doet het pijn want ik weet dat ik zowel fysiek als mentaal nog lang niet de limiet heb bereikt. Ik ben ook de enige in de groep die zich heeft uitgesproken over het graag willen winnen van de PlanetRace.
Het is jammer, dat ik op een dubbel tellende stem van Peter-Paul afval, maar het is niet anders. Zo is het spel en is het voor mij nu GAME OVER.
Dit spel kent geen verliezers, alleen maar winnaars. Mijn winnaars menitalietie geeft aan dat ik verdriet heb na dit moment maar dit verdriet zal snel omslaan in zeer veel positiviteit. De anderen hebben meer stemmen en mogen verder gaan. Ik heb drie hele bijzondere weken meegemaakt. Niet alleen de drie weken PlanetRace waren onvergetelijk maar ook de voorbereiding met alle mensen die op je stemmen en die je helpen met alles. Daar heb ik maar 1 woord voor: hartverwarmend. Drie weken avontuur met bijzondere mensen. Door jullie stemmers thuis heb ik drie weken genoten van verschrikkelijk mooie dingen.
Voor deze tukker is er letterlijk en figuurlijk een wereld voor me opengegaan. Dank voor al jullie stemmen, warmte en het meeleven. Bijzonder mooi. Zoals voor iedereen, life goes on. Jammer dat ik mezelf en bovendien ook jullie niet meer heb kunnen laten zien. Laten we zeggen dat we samen ons best hebben gedaan, hier samen van moeten genieten en dat we deze mooie momenten niet vergeten. Lieve familie, knallende collega?s, top medeavonturiers en donders goede stemmers, bedankt voor alles dat jullie mij gegeven hebben. Ik zie alleen maar pluspunten, het was bijzonder, ik heb genoten. Ik hoop jullie ook!!!
 
Doy-Rak-La-Kid-Tung.
Henk-Jan alias Speedy HJ

Vragen.......

Vrijdag 28 november heeft HJ de fans de gelegenheid gegeven om hun vragen te stelllen via de chat.Hierbij vast het chatlog van deze chatsessie met HJ. We hopen dat hij ook nog enkele vragen van jullie op het forum wil beantwoorden, zodat wij die hier kunnen plaatsen.
Henk-Jan ...dit siert hem....
deze PM kreeg ik binnen
Ik heb de chat nog ff goed nagelezen. Er staan inderdaad een aantal beschuldigingen in die ik niet kan waarmaken of waar ik niet de feiten voor heb: o.a. "ik wist en vince ook dat er spelletjes werden gespeeld". .

Hij heeft verzocht dit er uit te verwijderen, maar dat zou de log aantasten en tegen de reden indruisen waarom hij in zijn geheel online staat. Vandaar deze extra noot als toevoeging.