Uitgezwaaid en opgestegen??..

 

De eerste hints naar  de locatie van CP 1 waren al snel uitgepuzzeld. Met vereende krachten van vele fans van alle avonturiers, kwam men er de avond voor HET vertrek al achter dat de bestemming Natal in Brazilië moest zijn. Dank zij BabieLu, wisten we dat vlucht RG 9501 (Varig) vertrok om 14.30 uur van Schiphol naar deze bestemming.

Ook de datumstempel op de vakantiekaart '25-12' was niet moeilijk. Om 12.00 uur bij balierij 25 in vertrekhal 3 op Schiphol?.daar moesten we zijn.
Het was een gezellige boel. Alle Avonturiers hadden een ploegje fans meegenomen. Vooral de tukkers hadden een naam hoog te houden en kwamen in grote getale opdraven om Henk Jan dat vliegtuig in te krijgen. Met T-shirts en bilboards en Henk- Jan met een passend explorer-doekie om zijn kop waren ze geheel in de traditie van Jan van Iersel naar Schiphol getogen. Henk-Jan had er zin an?.zijn boodschap was ?Stem op mij,..we gaan er een mooie race van maken".
Citta , het andere ?jonkie? van het stel, bewoog zich met veel vertrouwen door de menigte. Ook zij zag het wel allemaal op zich afkomen. Ze gaat er helemaal voor. Had zich uitermate goed voorbereid en ook het explorer-handboek mee genomen, wat gerekend werd tot  ?verboden bagage? en dus terstond weer ingeleverd moest worden.
Michèle vergezeld van 2 vriendinnen en Peter-Paul met ook een bescheiden uitzwaai-commissie hadden elkaar al vanaf het selectieweekend gevonden. Al was het alleen maar om met elkaar een nicotine-verhogende pauze buiten de vertrekhal door te brengen. Michèle profileerde zich als een gemakkelijk mens, van ?.ik zie wel wat er komt??maar ondertussen wel een ietsie pietsie nerveus. Peter-Paul zag je langzaam geheel in zijn element komen en ik maak me sterk of dat wordt de clown van het stel. Zijn enthousiasme straalde in ieder geval uit, zijn wel erg lichtblauwe kijkers, af op iedereen in zijn omgeving. We zullen deze twee mensen  vast in de race naar elkaar zien groeien tot twee dikke maatjes.
Vincent, vergezeld door het selecte gezelschap van zijn ouders en , ik denk zijn broer, maar zeker zijn vriendin, zag het allemaal maar eens zeer goedgunstig aan. Letterlijk overzag hij het tafereel eens rustig (red: met zijn lengte, zeker geen moeilijke klus) en je zag hem de boel taxeren, inschatten en rubriceren. Eéntje die eerst op de achtergrond de boel aan ziet, maar dan als een sterke man de leiding op zich gaan nemen (red: deze typering is wel geheel voor rekening van de crew, dus hou ons er niet aan).
Ten slotte Ellen?? wat een aardige meid is dat. Wel een beetje gespannen voor wat er komen ging, maar ook bij haar straalde de zin er van af. Ik denk dat hier de sociale factor van de groep in zit, maar hou me ten goede??. Haar fanploeg was mee?.en het lijkt er op dat daar veel oud Anoukfans tussen zitten.
Afijn iedereen aanwezig ,..tijd om eens alle bagage grondig door te spitten. Iedereen had een redelijke rugzak bij zich. Prettig om onderweg op je rug te hebben, maar daarnaast een enorme plunjetas voor de overige bagage.
Michèle noemde wat op:  thermisch ondergoed, 4 paar sokken, goretex broek, gewone afritsbroek, goretex jas en de beroemde stijgijzers. Voorts slaapzak en matje bestek etc etc etc .Zover dus de toegestane bagage. Maar o,?o,?o,?. De dames en heren hadden toch wel het één en ander meegenomen wat dus echt niet mocht.
Henk-Jan moest zijn mooi gegraveerde zakmes, een cadeautje van zijn vriendin, achterlaten. Ook de andere avonturiers zaten met datzelfde probleem. Maar ook kompassen en lucifers moesten onverrichter zake worden ingeleverd.  Het hardst kwam het afstaan van AL zijn aanstekers aan bij Peter Paul. Ook Michèle was ze meteen kwijt.
Dat wordt echt ?back to the basics? onderweg,?lijkt het wel!!!
Er werd nog even een foto sessie gehouden met Tim Immers en hier ging jullie eigen crew, Mapel dus verschrikkelijk onderuit,?.Ik wil jullie die niet onthouden.

Er stond een manneke gezellig te kouten met Vincent. Ik mengde mij in het gesprek en vroeg aan het manneke,?. Wie is u dan wel ?? Hij keek verrast. Ik ben Tim ,..zei hij opgewekt,?ik begeleid ze,? ?Ahh?, zei Mapel leuk kennis met je te maken,..zich afvragende, waar ken ik dat manneke toch van!!!!!
Slechts langzaam drong het door?..Oeps het is DE Tim??en zakte terstond door de grond!!!!
Rond de klok van half twee bewoog de meute zich naar de gate . Daar zagen we, uit de verte, de rest van de crew die onze jongens en meiden onderweg zullen begeleiden. Nanko van Advance, Marije de begeleidend arts en Harry de cameraman en nog vele anderen.
Het was tijd om te gaan zwaaien?..en de dapperen verdwenen door de poort naar??..het avontuur!!!!!
De overige foto's van het vertrek zullen op een speciale pagina worden gezet. meer daarover wordt in het nieuws bekend gemaakt