Mediastuff

Korte berichtjes en interviews

Tim Immers nieuwe presentator Planet Race


     
  AMSTERDAM -

Tim Immers is de nieuwe presentator van het Yorin-programma PlanetRace . Immers neemt daarmee het stokje over van Gijs Staverman. In PlanetRace wordt vanaf 11 november een team van zes avonturiers op de voet gevolgd in een wedstrijd rond de aarde, waarbij vijf zware etappes moeten worden volbracht. Na de start valt iedere week één deelnemer af. 
Tim Immers. Foto: Ton Kastremans
Tijdens de race krijgen de avonturiers hulp van hun zogenoemde 'gidsen'. Zij fungeren als denktank van de avonturiers. De gidsen moeten thuis aan de hand van verborgen hints (op de website, op televisie en radio) achter de locatie van de volgende bestemming zien te komen. Als deze correct is, wordt de oplossing naar hun favoriete kandidaat gestuurd.
 
30 oktober 2003.....over Peter-Paul
Bericht dagblad BN De Stem Breda.

Inwoner van Prinsenbeek in tv-programma
Van onze verslaggeefster

Donderdag 30 oktober 2003 - BREDA
Peter Paul Langeveld (30) uit Prinsenbeek doet mee aan het tv-programma Planetrace. Op 1 november vertrekt hij voor een reis van vijf weken over de wereld.Na een aantal selectierondes zijn zes avonturiers overgebleven die mee mogen doen aan de planetrace.

?Ik heb me voor het programma opgegeven om even uit de dagelijkse sleur te komen. Ik doe hoofdzakelijk voor de reis zelf en het avontuur mee?, vertelt Peter Paul. De deelnemers weten nog niet waar de reis, die uit vijf etappes bestaat, precies naartoe gaat. ?Het enige wat ik weet, is dat we waarschijnlijk vetrekken vanaf een vliegveld. Ik vermoed dat de eerste etappe naar Finland of IJsland gaat. In de uitrusting die we hebben gekregen zaten namelijk ijsbrekers.?

Op televisie, radio en internet worden aanwijzingen gegeven voor de checkpoints waar de zich moeten melden. Deze punten liggen verspreid over de hele wereld. De deelnemers zelf kunnen deze aanwijzingen niet zien. Ze zijn afhankelijk van zogenaamde gidsen. Dit kunnen familieleden, bekenden of totaal vreemden zijn. Via de mobiele telefoon en internet geven de zij de aanwijzingen door aan de deelnemers. Via de site van planetrace kan iedereen zich opgeven als gids.

Iedere week valt er één persoon af. Wie dit is, wordt bepaald doormiddel van een stemsysteem. Langeveld: ?Ik hoop dat veel Bredanaars op mij gaan stemmen. Mijn doel is om zo lang mogelijk in de race te blijven.?

Het programma is vanaf dinsdag 11 november om 22.00 uur te zien bij Yorin. Alle avonturen van de deelnemers zijn ook te volgen in de Panorama en op http://www.planetrace.nl.

BN/DeStem | 30-10-2003 | Breda 

     _______________________________________________________________________________ _
3 oktober 2003.... over Henk-Jan