HJ komt thuis....bewogen beelden op Schiphol

 

Rekening houdend met de vertrouwde voorspelde vertragingen bij de NS was ik voor de zekerheid al vroeg vertrokken. Echter zonder enige vertraging arriveerde de trein keurig om 08.40 uur op Schiphol.
Zeëen van tijd dus,?..niet!!!!!
Henk-Jan zou een uurtje vroeger dan verwachtlanden, om 08.45 uur dus. Dat is weer eens wat anders. Mazzel, want nu was de wachttijd behoorlijk ingekort.
Met 1 oog op de dubbele deuren waar Henk-Jan zou moeten verschijnen speurde ik de hal af naar Citta en de HJ-Fans. Gelukkig ?..een levensgroot spandoek werd uitgerold?ik wist genoeg
Toch duurde het nog wel even voordat we daadwerkelijk onze held mochten begroeten. En hij was de deur nog niet door of zijn spraakwaterval was al niet meer te stuiten. We hadden nogal wat moeite een rustiger plekje te vinden voor de grote schare aan Fans om even rustig te babbelen, maar na een tour de Schiphol was er nog wel iets waar we konden verzamelen. Bestellen hoefden we niet want de Tukkerse zunigheid (redactie: dat was toch alleen in Zeeland) had gezorgd voor tassen vol broodjes en Thermosflessen vol koffie. Zo blijkt maar weer dat Henk-Jan, die tijdens de race regelmatig de knip op de beurs hield toch een ware vertegenwoordiger van zijn streek is!!!!
Veel vertelde hij, helaas niet bedoelt om door te vertellen?(redactie: dan had ie beter zijn mond kunnen houden!) Maar goed,?de strekking is dat hij een machtige tijd heeft gehad, maar ook minder mooie dingen heeft meegemaakt.
Als paardenfluisteraar is Henk-Jan niet in de wieg gelegd. De schrik van zijn avontuur zit er nog behoorlijk in. Gelukkig weet hij wel te melden dat hij zeker nog wel eens op de rug van een paard te vinden zal zijn. Er is meer voor nodig om hem daar van te weerhouden
Van de ?Staking der Gidsen? hebben ze niks gemerkt. Wel kregen ze vaker CP?s die gewoon op papier stonden en die ze moesten afleggen.
En dan de afscheidsbrieven van zijn reisgenoten! Nou ja briefjes?vellen vol kreeg hij mee naar huis. Volstond Peter-Paul nog met 2 kantjes, Ellen presteerde 6 kantjes proza te produceren en solliciteert na haar planet-avontuur zo naar een plek als columniste. ( redactie; op deze site graag!!)
Je kon merken dat de onderlinge band bij de Avonturiers heel hecht was. Daarom dat ze op 13 december met zijn zessen een gezellige middag hebben afgesproken om met elkaar nog even de ervaringen te verwerken en flink ?na te praten? ( redactie:Eén Chablis voor Michèle!!!) Daar hebben ze de gidsen dus even niet bij nodig, om het gerucht dat deze datum een mogelijke feestdatum zou zijn, maar even uit de weg te ruimen.
Henk-Jan gaat, zoals wel te verwachten was, nu dus helemaal voor Ellen. Peter-Paul en Vincent maak je borst maar nat in de Zanzibarese wateren!!!!
En zoals van een Tukkerse regelneef valt te verwachten was HJ me al voor, om een chatdatum af te spreken. Later deze week , op het forum, meer hierover!
Aanstaande dinsdag is de laatste gezamelijke TV-kijk avond in het gebruikelijke café en zaterdag daarop waarschijnlijk het afscheidsfeest voor alle Fans en belangstellenden. Hou de site van HJ in de gaten.
Het is alweer tijd om afscheid te nemen. Twente ligt op nog wel even een eindje rijden. Maar we zullen wel niet het laatste van HJ gehoord en gezien hebben!!!! In ieder geval zit er weer één kanjer minder in de race!