planetrace.org bezoekt planetrace.nl

 

Woensdag 8 oktober was het dan zover! "planetrace.org goes Hilversum" en nam een elegante sprong op het Goois matras. Bepakt met een stapel vragen van onze forummers arriveerden wij om klokslag 14.00 uur in huize Advance. Martin Raimond, project manager internet van Advance, ontving ons allerhartelijkst. Het typeert de rest van het bezoek.
 
Advance is een jong bedrijf. Een hok vol enthousiaste mensen met hart voor de zaak. Dat bleek wel!
Onder het genot van een kop koffie werd ons door Nanco, één van de initiatiefnemers (redactie: dus één van ze big bossus!)van Advance, de filosofie uitgelegd van het werk waar Advance zich voornamelijk mee bezig houdt. Crossmedia-projecten.
Wat dat precies inhoud kun je prima vinden op hun site www.advance.nl , maar uiteraard is Planetrace, één van die projecten.

Hun bevindingen en conclusies over planetrace 2002 vindt je hier en hier
Duidelijk was toen dat het een geweldig concept was, echter was het maar voor slechts  een 1000-tal diehardfans en nog eens een handjevol TV-kijkers echt heel leuk geweest. Voor een project van 1,7 miljoen Euro is dat toch veel te weinig.
Vandaar dat er dit jaar is gekozen voor een iets andere opzet. Budgettair aantrekkelijker en logistiek minder bewerkelijk en het concept aangepast, om de TV kijker meer te boeien. Tja dan moet er dus een beetje meer spanning worden gebracht binnen het groepsgebeuren, dat is op TV aantrekkelijker. Expeditie Robinson, Big Brother en meer van die soort programma?s zijn daar een voorbeeld van.

We kregen al enige tipjes van de sluier opgelicht. Daar zullen we hier niet over uitwijden. Spoilers willen we jullie niet aan doen, want anders is de hele verrassing weg. Maar?.. onze indruk was toch zeker positief!! Geloof ons maar?.het wordt echt een leuke race, ondanks de aanpassingen!!
Uiteraard hebben we een aantal van jullie ideeën gedeponeerd. Echt nodig was dit niet want de mensen van Advance hadden ons forum al helemaal uitgespit en uitgeprint!!!!.
Vooral hebben we aangekaart dat we vreesden dat het competitie-element tussen de avonturiers geheel zou ontbreken. De geluiden zijn onmiskenbaar. Groepen Fans willen echt voor HUN avonturier gaan. Zover dat nog in de organisatie mogelijk zou zijn, werd toegezegd dat ze daar zeker rekening mee willen houden. Een aantal ideeën zag men ook zeker zitten. In ieder geval wordt daar intern een brainstormsessie over gehouden.

Hoe gaat de race nou in zijn werk....

De speluitleg, onder het menu PR-stuff, zal te zijner tijd zoveel mogelijk worden uitgebreid en aangepast, maar bedenk wel, wij weten ook nog niet alles!!!! Voorlopig kunnen we in ieder geval al het volgende er over vertellen:

Dat de avonturiers als groep reizen is duidelijk. De mensen thuis (wij dus) krijgen cryptische aanwijzingen omtrent de checkpoints die in die etappe moeten worden gevonden. Die kun je uiteraard op de site van planetrace.nl vinden, maar ook elders over het net verspreid. Ja, ja.....misschien ook wel hier op planetrace.org!!!! Ook de pers, weekbladen en radio/tv kunnen worden ingeschakeld. 
Is het CP gevonden, dan kan iedere fan persoonlijk zijn/haar gevonden CP op een kaart, te vinden op de planetrace.nl-site, aanklikken. De coördinaten van die plek worden dan ingestuurd als zijnde jouw oplossing. Tegelijkertijd geef je aan voor welke avonturier jij strijdt. Daarmee heb je gelijk op je avonturier gestemd.
De avonturier met de meeste stemmen krijgt immuniteit en krijgt misschien nog wel iets extra's of zo en zoals al op de site staat te lezen, de 2 met de minste stemmen zijn de pineut, want hun collega-avonturiers wacht de moeilijke taak één van hen naar huis te sturen.
Pas als de juiste coördinaten zijn ingestuurd, mogen de avonturiers van start. Zij moeten uitzoeken welke plek wordt bedoeld. Hebben een kaart en een kompas. Ondertussen gaan de fans weer door met het zoeken naar het volgende CP.
Wat wij begrepen hebben hoeft de groep niet persé gezamenlijk te reizen, maar ze mogen  pas door naar het volgende CP, als ALLE avonturiers in het eerder gevonden CP zijn aangekomen.
Is de oplossing van het volgende CP nog niet binnen, dan moeten ze wachten totdat  wederom de juiste coördinaten zijn doorgegeven.
Een CP is niet zomaar alleen een stad of dorp. Het kan ook een bepaalde plek in die stad zijn. De coördinaten luisteren hiervoor erg nauw.

De hele etappe moet binnen een bepaalde tijd worden afgelegd. Is men niet op tijd bij het laatste checkpoint. , ?geen geld in de pot!!!!!!

 

Stemproblemen
Ook hebben wij de problemen met het stemmen aan de orde gebracht. Advance is zich bewust van die problemen. Met alle respect voor iedereen die strijdt voor zijn of haar kandidaat had men echter meer op de sportiviteit en gezond verstand van de kiezers gerekend. Immers ieder weldenkend mens weet dat 1 stem per persoon eerlijk en gebruikelijk is. Dat er dan toch mensen zijn, die de mazen in het reglement denken te hebben ontdekt en dan vinden dat het toch anders mag, ?is gewoon niet leuk.
Ze hebben dan ook alleen die gevallen bij gesteld waarvan heel duidelijk was, dat daar meer aan de hand was dan alleen maar een bedrijf waar iedereen stemt. Gelukkig waren het maar enkele gevallen en zijn ze blij met de inzet die zovele andere kandidaten met hun kiezers aan de dag hebben gelegd.
Echter is men nu wel weer druk aan het werk om het stemsysteem minder fraudegevoelig te maken. (redactie: wat eeuwig jammer dat zulke dingen nodig zijn)
Op het forum is daarover al enorm veel uitgelegd en uitgewijd. Dus voor alle ins en outs verwijs ik jullie daarheen.
Na dit zeer informatieve en gezellige gesprek kregen wij een korte rondleiding door het bedrijf. Maakten kennis met de mensen achter de schermen, die er voor zorgen dat de site er gelikt uit gaat zien en dat alles wat betreft het spel straks soepel gaat verlopen. We mochten een blik werpen op een beeldscherm en oooohhhhhhhhh?. ja.het gaat er heel mooi uitzien!!

Ik kan in ieder geval haast niet wachten om mee te racen?..!!!!!!!!!