deel5

 

Zaterdag 8 november

 
Na de enerverende avond van gisteren is me ondertussen duidelijk dat het volgende land dat de avonturiers aan zullen doen Chili is.
Gisterenmiddag heeft planetrace.nl  namelijk alweer een nieuwe Hint geplaatst ("Zijn de Avonturiers uit wanhoop aan het dichten geslagen?") en daarbij een kaart van de gehele wereld. Gezien de hoofdletters Z en A in de hint wordt in eerste instantie aan Zuid Afrika gedacht. De projecten van het wwf aldaar worden opgezocht maar daar komt verder niet veel uit. De volgende Hint liet niet al te lang op zich wachten: "Plaats de pin  waar het na de ellende van 11 september nooit meer hetzelfde sal zijn". Sal: dat is zuidafrikaans voor zal, maar Sal is ook de naam van de Zuidafrikaanse luchtvaartmaatschappij.

Er word diverse keren geprikt op Zuid Afrika maar zonder resultaat. 11 September zou kunnen slaan op de vliegtuigaanslagen in New York. Uiteindelijk blijkt het te gaan om Chili: Pablo Neruda is een chileense dichter  en SALvador eLLENDE verklaart de tweede Hint. Santiago is het volgende CP dus, gevonden na ongeveer 2 uur zoekwerk. En dat was dus allemaal gisteren.
 
Rond 0.30 uur wordt de eerste Hint weer geplaatst: "Fans moesten een eeuw wachten". Enkele uren daarna daarna een foto van het album 1984 van Van Halen. Tegen de ochtend de Hint dat we nu ook bij andere sites dan alleen planetrace.nl moeten gaag zoeken: "Onze vrienden planet.nl, bever.nl, planetrace.org hebben meer hints". Dat wordt dus sites doorspitten. De Hint bij planetrace.org wordt snel gevonden, sneaky verstopt achter een langzaam knipperend kompas. Als je dus de site te snel doorbladert kun je de Hint makkelijk missen omdat het kompas misschien net "uit" staat als je de site doorzoekt. Maar in ieder geval weten we nu waar we op moeten letten op zoek naar de andere Hints.

De Hint van planetrace.org is:  "Maar hadden er tot 2 jaar daarna geen tijd voor". Op planet.nl wordt de Hint "De hoogste skilift gaat hierzo 750 meter minder hoog dan in het thuis land" gevonden en op bever.nl wordt de "Van Halen Hint" nogmaals aangetroffen.
Er wordt gezocht en gezocht: moesten de fans een eeuw wachten op verkiezingen?, betreft het een skigebied en zo ja: waar dan (Chili heeft er zoveel)?, 1984 wat wil dat zeggen?. Uit elke Hint afzonderlijk komen we al niet, laat staan uit de kombinatie ervan. Moeten we het wel in Chili zoeken, zou het ook niet in Argentinië kunnen zijn? Argentinië staat tenslotte ook op de kaart...

Ondertussen is het rond middernacht. Ik stop ermee voor vandaag, vanaf 9 uur vanmorgen ben ik al aan het zoeken, met zo nu en dan een kleine pauze tussendoor. Het is mooi geweest.
Zondag 9 november

 
Om 9 uur zit ik weer online. Het CP blijkt nog niet gevonden ondanks het doorgaan met zoeken door fans afgelopen nacht. Ja, de fans zijn fanatiek: sommigen zijn al vroeg online, anderen later, weer anderen 's nachts. Eigenlijk zijn er konstant mensen aan het zoeken. Dat betekent dat we allen de PlanetRace én onze rol als fan/Gids serieus nemen!

Ik start maar weer met het doorzoeken van andere sites, misschien dat er nieuwe Hints geplaatst zijn waarmee we uiteindelijk tot de oplossing kunnen komen. Tegen 9.30 uur wordt een nieuwe Hint gevonden op planetrace.nl: "Als je het nu nog niet weet, moet je de plantjes maar water geven". Pffffffff, ik had daar een kwartier geleden nog gezocht en toen stond er nog niets nieuws..... Maar goed, een nieuwe Hint dus nieuwe kansen. De plantjes: zou dat een wijngebied betreffen?, maar welke dan want Chili heeft er meerdere?

Tegen 12.00 uur blijkt het CP gevonden: Pucon. Pucon???? Dat staat niet eens op de kaart?! Bijna 36 uur is er naar dit CP gezocht en nu blijkt het om een plaats te gaan die niet op de  kaart genoemd staat....  Dat gaat lekker zo .., niet dus. Niemand kan de gegeven Hints ook rijmen met het gevonden CP. Ja, Pucon lijkt op pokon (plantenvoedsel).....
Als planetrace.nl de verklaring van de Hints geeft zijn de reakties niet van de lucht: ver gezocht, krom denken, geen feiten maar suggesties, etc. etc. De oude frustraties van enkele dagen terug komen weer boven, vind ik dit spel op deze manier nog wel leuk??
 
De nieuwe kaart voor CP 3 blijkt rond 12.30 uur online gezet. Een meer gedetailleerde kaart en van een kleiner gebied. Hopelijk maakt dat het juist prikken wat makkelijker: met deze kaart kun je namelijk meer op de mm prikken. De kaart heeft echter ook een zeer groot nadeel: hij is ontzettend moeilijk leesbaar, zelfs met een vergrootglas zijn de namen op de kaart nauwelijks te lezen.

Een half uur later blijkt het CP al gevonden. Door de lange zoektocht naar de juiste plaats van CP 2 is er bij een ieder onderhand heel wat kennis over Chili ontstaan. LooneyCe prikt op Villarica. Niet omdat er al een Hint was maar simpelweg omdat het haar het mooiste punt leek in de buurt van Pucon: Villarica, de werkende vulkaan!
 
Voorlopig krijgen we geen nieuwe Hints. De avonturiers zijn nog onderweg naar Pucon en de Hints worden ons pas gegeven als ze Pucon bereikt hebben. Voor de avonturiers betekent dat een lange busreis. Voor mij betekent dat even pauze in de PlanetRace en het zoeken naar Hints.

Vanmiddag  een  vriend op bezoek gehad en lekker met mijn gedachten niet bij de PlanetRace. 's Avonds lekker op tijd naar bed, bijslapen van de inspanningen van de afgelopen dagen. Nieuwe energie opdoen voor het vervolg van de Race morgen.