deel 3 alweer

 

Maandag 3 november

 
Gisterenavond en vanochtend is er door talloze fans nog druk gezocht naar CP 4. Omdat planetrace.nl de hints en het nieuws allemaal in hetzelfde kader plaatst is voor de fans geheel onduidelijk wát nu hints zijn en wat nu gewoon nieuws is. Gevolg: men zoekt zich suf naar de betekenis van coördinaten die, naar pas veel later blijkt, de coördinaten van CP 3 blijken te zijn en dus niets met een hint voor CP 4 te maken hebben.... Uren zoekwerk voor niets! Met dank aan de onduidelijkheid van planetrace.nl.

Ook de hint van de foto met het aapje op het bordje zorgt voor de nodige hoofdbrekens. Eerst al de vraag wát voor een aapje het is. Ik heb nooit geweten dat er zóveel aapjes bestaan... En dan nog de vertaling van de tekst op het bordje waar dat aapje op zit. Talloze vertaalmogelijkheden vliegen over het scherm. We lijken na vele uren zoekwerk nog geen milimeter dichter bij een oplossing te komen. De frustratie neemt toe, en niet alleen bij mij.

Gelukkig heb ik een afspraak buitenshuis en daardoor kan ik even afstand nemen van het zoekwerk.
Als echte die-hard neem ik natuurlijk wel de foto van het aapje mee in de hoop dat ik in mijn multiculturele wijk een braziliaan tref die me verder op weg kan helpen door aan te geven om wat voor een aapje het gaat en wat er nu precies op het bordje staat. Maar ook dat zit niet mee: genoeg verschillende nationaliteiten hier, maar nu natuurlijk geen braziliaan te bekennen op straat.

Ineens gaat het snel
Als ik weer thuis kom blijkt CP 4 gevonden te zijn. Geen echte opluchting bij de fans omdat nú weer eens blijkt dat planetrace.nl heel veel prikken van diverse fans heeft fout gerekend  omdat die niet op de mm nauwkeurig waren. Planetrace.nl: wat wíl je nu?

Geef ons duidelijkheid over wat een hint is en wat nieuws is, in houverre je precies moet prikken en waar we dat dan kunnen vinden! En als ik de verklaring van de hints lees zoals door planetrace.nl verstrekt begrijp ik hier ook nog eens niets van. Tja... "Pipa zou de naam kunnen zijn van een andere dochter van Pipo" ... Zo kan ik er ook wel wat bedenken: "Lukiam zou de naam kunnen zijn van een andere dochter van Pipo" bijvoorbeeld. Aan 'zou kunnen zijn' heb ik niets, dit is nml. niet terug te vinden waar dan ook. Ik geloof niet dat ik nog erg enthousiast blijf voor de race op deze manier.
 
En dan een wonder: zonder dat er ook maar enige hint vermeld is werd CP 5 gevonden. Hoe dit kon gebeuren is me tot op heden ook nog geheel onduidelijk. Mogelijk dat fans nu zomaar gaan prikken op de kaart omdat er toch op de mm nauwkeurig geprikt moet worden en de info verstrekking van planetrace.nl over de hints nog zo onduidelijk is én omdat de achteraf door planetrace.nl verstrekte uitleg van de hints ook niet helder is. Een veredelde vorm van  Ezeltje Prik dus ....

Gelukkig heeft mapel een reaktie gekregen op haar mail naar planetrace.nl waarin al onze vragen, opmerkingen en kritiek op de gang van zaken tot nu toe vermeld werd. Planetrace.nl belooft om, ws morgen, een duidelijke speluitleg te zullen geven op haar site. Dat geeft mij weer wat moed om door te gaan met het spel.
 
Nog dezelfde avond verschijnt een hint voor CP 6 op de site. De foto wordt door een aantal fans uitvergroot om meer duidelijkheid te krijgen. Op de bus staat duidelijk nummer 422 dus het zoeken naar een bus met nummer 422 kan beginnen. Ook op de som wordt direkt onder handen genomen: alle rekenwonders buigen zich hierover en verschillende mogelijkheden vliegen weer over het scherm.

Ondertussen is het 23.00 uur. Voor vandaag hou ik het voor gezien. Vanaf 9.00 uur ben ik al met de race bezig, het is tijd voor wat anders nu. Mogen een nieuwe dag, met nieuwe energie dus nieuwe kansen.
 
Dinsdag 4 november

Weer uitgerust en wel ben ik rond 9 uur weer fit en vrolijk aan het racen. De zoektocht van gisteren heeft nog niet tot een oplossing geleid dus dat wordt weer verder zoeken. Uit de som komen diverse mogelijke oplossingen dus er wordt stug gezocht naar  coördinaten, telefoonnummers, fax nummers, vliegnummers, etc etc.

De avonturiers staan ondertussen klaar voor vertrek maar omdat wij het CP nog niet gevonden hebben moeten ze wachten op onze oplossing. Koortsachtig wordt er verder gezocht, helaas zonder resultaat. Planetrace.nl meldt ondertussen  nógmaals dat het CP nog niet gevonden is, alsof wíj dat nog niet weten ..... Maar gelukkig doen ze er nu ook een nieuwe hint bij zodat we weer nieuwe aanknopingspunten hebben. Helaas leidt ook dit niet tot resultaat. Nog een hint van planetrace.nl. En dan, rond 13.45 uur komt het verlossende woord: het CP is gevonden!

Opluchting alom. Sinds gisterenavond aan het zoeken en nu dan eindelijk gevonden. Grote vraag blijft echter: wat is de verklaring van de gegeven  hints om juist bij deze plek uit te komen? En natuurlijk weer de discussies: er is veel geprikt op juist die plaats en dat bleek telkens niet goed gekeurd te worden door planetrace.nl. Het lijkt nog steeds het spelletje Ezeltje Prik dus. De uitleg zoals planetrace.nl die geeft over de som is voor de meeste fans niet te volgen. Ook ik snap die hele uitleg nog steeds niet. Maar goed, ik leg me erbij neer.
 
Rond 14.00 uur wordt de hint voor CP 7 bekend gemaakt. Al snel is het vermoeden dat het om Olinda zal gaan. Diverse mensen prikken op Olinda, maar telkens blijkt het fout te zijn dus wordt er naarstig verder gezocht. Rond 19.00 uur komt de melding dat het CP gevonden is:  en ja hoor ....... het is .......... Olinda!!

Pfffffffffff, dit werkt niet echt motiverend voor de fans. Op het forum worden screenshots geplaatst met daarop de prikakties van een paar fans in vergelijking met het gevonden CP. Het bewijs is duidelijk: er is al diverse keren raak geprikt zonder dat planetrace.nl dit goed rekende. Zonder mezelf telkens te willen herhalen: zo gaat het niet goed tussen de fans en planetrace.nl  Als planetrace.nl de fans wil behouden voor hun spel zullen ze héél snel aktie moeten ondernemen. Anders zullen er weinig tot geen fans overblijven vrees ik. En zonder fans geen planetrace.... dat lijkt me duidelijk.
 
Rond 22 uur volgt de hint voor CP 8. De fans gaan weer zoeken. Niet omdat ze het spel nog zo leuk vinden, maar meer omdat ze een onvoorwaardelijke steun voor hún avonturier hebben.

Michele gaat niet best
Michèle zit ondertussen in de gevarenzone. Helaas. Met man en macht ronselen wij als fan van haar nieuwe fans. Niet zozeer om te zoeken (het is tóch meer een soort van Ezeltje Prik onderhand) maar wél om te kunnen stemmen op haar in de hoop dat ze nog héél lang in het spel mag blijven. Michèle kan er tenslotte ook niets aan doen dat planetrace.nl de zaakjes voor de fans zo slecht op orde heeft. En als het goed is is ze ook niet op de hoogte van de frustraties van alle fans hierzo. We willen haar lekker laten reizen, de tijd van haar leven gunnen. En daarom gaan we dóór. Michèle zet 'm op! Onze steun heb je en zul je blijven houden!!
CP 8 wordt snel gevonden.