Eerste deel dagboek Visjemee

deel 1

Een goede voobereiding is het halve werk
Woensdag 29 oktober 2003

Nog 3 dagen tot Planet Race. Ik ben zojuist op de site van planetrace.nl geweest, maar nog steeds is er niks veranderd. Nog maar 3 dagen, en we weten nog steeds niet wat we als gids nu allemaal moeten gaan doen, of hoe laat we zaterdag geacht worden achter onze PC te zitten. De frustratie wordt langzaam groter, en dat is ook duidelijk te merken in ons ETW-team.

 Het ETW-team is een groep van mensen, meest oud-fans van verschillende avonturiers van het vorig jaar, die na de vorige planet race eigenlijk nog graag door wilden gaan. Wij spelen daar nu al bijna een jaar lang een zelfde soort spel, het ETW (Explore The World) spel. Aan de hand van foto?s gaan de teamleden op zoek naar een check-point, nu echter zonder een avonturier die daar ook daadwerkelijk heen gaat. Het is vrijwel hetzelfde als het PlanetFANrace spel, dat volgende week gaat beginnen.

Doordat wij al een jaar dat spel spelen zijn we allemaal erg goed bevriend geraakt met elkaar, en we hebben dan ook besloten om dit jaar als 1 team een avonturier te steunen. Op dit moment loopt er een poll waar iedereen zijn voorkeur kan aangeven voor een bepaalde avonturier. Het is echt een nek-aan-nekrace tussen Michele en Peter-Paul(26%) en Henk-Jan (23%)

Eigenlijk zou er nu inmiddels een zinderende spanning in het team moeten zijn, een verwachtingsvol uitzien naar zaterdag, maar helaas! De meeste mensen hebben er nog niet echt zin in, en sommigen weten zelfs niet eens of ze wel mee gaan doen. En dat heeft alles te maken met de onduidelijke berichtgeving van Planetrace.nl, en hun houding daarin. Het heeft geen zin daar hier nog weer eens over te gaan zeuren, ik wil alleen aangeven hoe de sfeer in ons team is.

Er zijn gelukkig toch ook mensen die er wel helemaal klaar voor zijn, die hun koelkast vol hebben gestopt met makkelijk te bereiden maaltijden, die hun kinderen opgegeven hebben voor het overblijven op school, die hun PC een check-up hebben gegeven en hun beeldscherm hebben opgepoetst. Die in de startblokken staan en zeggen: Laat 1 November maar komen!!!!
Donderdag 30 oktober
Weer een dag verder, en weer geen nieuwe info van Planetrace!
Ons ETW-team heeft gisteren de stemronde afgesloten, de stemmen zijn geteld, en het is nu duidelijk: We gaan voor Peter-Paul. Hij werd eerst binnen onze groep behoorlijk afgekraakt, vanwege zijn korte motivatie (had hij geen tijd om een motivatie te schrijven?)
Later echter bleek dat hij best een leuke vent is, en toen hij opeens met een ellenlange motivatie kwam concludeerden wij dat hij een persoon van uitersten is, iemand die voor verrassingen kan zorgen. Hij bezocht ons daarna ook regelmatig op ons forum, en opeens ging het toen heel hard met de stemmen!
We zijn er dus uit, we gaan verder met PeePee. Laat ons niet in de steek, jongen!!!
Vrijdag 31 oktober
Jaaaaaaaaaaaaaa, nieuws van Planet!!!!  Tjee, is dat alles?? Morgenmiddag om 12 uur moeten we aan de PC klaar zitten. Maar dan????? Ons team is een beetje teleurgesteld met deze minieme info op de dag voor de start.
Maar dan, gelukkig, komt onze avonturier met de mededeling dat hij bericht heeft gehad van tijd en plek van samenkomst voor de avonturiers. Het wordt Schiphol, en meteen worden er in ons team afspraakjes gemaakt om naar Schiphol te gaan. Plotseling is het er weer, het Planetvirus!!! Waar gaan ze heen, wat moeten we doen, hoe kunnen we helpen??  En zo heeft het spel ons dan net op tijd toch weer te pakken, en hebben we allemaal het gevoel van: kom op mensen, we gaan ervoor!  We staan als 1 man klaar om alles te gaan doen wat er van ons gevraagd wordt. We zijn er helemaal klaar voor!! Dus laat de Planetrace maar komen!!!!!

Trouwens, het eerste CP hebben we al gevonden!!!