Lukiam

 

Het vrius heeft me pakken.
Zaterdag 1 nov.
De PlanetRace staat op punt van beginnen. In de chat is het al gezellig druk en iedereen is in afwachting van verdere info van PR. Er zijn een aantal fans van vorig jaar maar gelukkig zijn er ook nieuwe fans gekomen. Nieuwe fans voor wie het spel nog een verrassing is. Hoewel: voor ons is het ook nog een verrassing. Planetrace.nl hult zich stelselmatig in stilzwijgen over de rol van de fans. Over alles eigenlijk, alleen de avonturiers zijn bekend en als het goed is zijn ze nu allemaal onderweg naar Brazilië.
 
Even terug naar gisteren:
Tot mijn stomme verbazing kreeg ik gisteren opeens de eerste Hint per e-mail: een kaartje van Maurits en Johanna. Dáár had ik niet op gerekend. De PR zou morgen pas van start gaan en ik was nog in volle voorbereiding om alles klaar te hebben voordat mijn leven de komende weken een grote wending zou nemen: de planten een laatste slok water, alle rekeningen alvast de deur uit, de laatste afspraken afzeggen of verschuiven, de laatste wasjes en daarmee samengaand het laatste strijkwerk, mijn pc in optimale conditie brengen, de voedsel- en drankvoorraad aanvullen, etc etc. Tja, ik weet al zolang dat de PR op 1 november begint maar toch moet ik alles nog op het laatste moment regelen. Maar goed: de eerste Hint is binnen en het zoeken kan beginnen.

Zo, dat is wel weer even wennen gisteren: zoeken, zoeken, zoeken.
Maar dat niet alleen: ondertussen ook in de gaten houden wat andere fans al dan niet gepost hebben op dit forum, of op de diverse andere fora, en wat er zoal besproken wordt in de chat. Oefff, dat is dus constant van scherm wisselen, hier zoeken, daar zoeken, op gedachten van andere fans verder borduren. Maar wel leuk!! En eigenlijk zit ik er al snel weer helemaal in. Mijn adrenaline spuit weer door mijn lijf.
Zelfs afgelopen nacht was ik al weer bezig met deze Hint: telkens als ik even wakker was (gelukkig niet al te vaak) zat ik weer aan de Dorpsweg 17 te denken: zou het een adres in Recife kunnen zijn? Of moet ik ik toch nog eens zoeken in A'dam e.o., of de nederlandse postcode die bij de het adres hoort proberen te vinden in Recife?????
Jaaaaaaaaaa, dát is PlanetRace: verslavend! Er eenmaal serieus mee begonnen laat het je niet meer los. Heerlijk.
 
Terug naar zaterdag 1 november
Al vroeg zijn de eerste fans op de chat te vinden. Startklaar voor een nieuwe periode racen. Helaas valt er nog niets te doen. Na 11.00 uur druppelen steeds meer fans de chat binnen. De PR zal rond 12.00 uur vandaag van start gaan en het wachten is nu op nieuwe info van planetrace.nl.
Op de chat wordt het drukker en drukker en na 12.00 uur neemt de onrust tussen de fans toe. Het is ondertussen 12.30 uur geweest en nog steeds is er geen nieuws te vinden is op de officiële planetrace.nl site.Wachten duurt lang.  Alle fans zitten klaar en ze willen maar 1 ding: CP's zoeken, navigeren, racen!
Rond 12.55 uur is er eindelijk goed nieuws: de planetrace.nl is open!!!!! Iedereen spoedt zich erheen. Een prachtige navigatiekaart van Brazilië wordt ons getoond. Maar: waar zijn de spelregels? En waar staat de gebruiksaanwijzing????? En waar staan de nieuwe Hints voor de nieuwe CP's ???
 
Maar eens rustig uitproberen: hier eens klikken en daar eens klikken en dan maar kijken wat er te voorschijn komt. Aanmelden voor i-mode: ik heb veel maar i-mode nu net niet dus aanmelden hoef ik niet. Aanmelden voor de msn: laat ik het maar doen, al heb ik geen idee wat het inhoudt. Wat navigeren en wat klikken: FOUT!!! Het CP blijkt Natal te zijn ..... Ach ik klikte zomaar op de punaise zonder naar de plek te kijken waar deze zich bevond, om wat uit te proberen en niet gericht dus. Maar heeft dat, willekeurig, klikken op de punaise nu gevolgen voor mijn stem op mijn favoriete avonturier???? En:  hoe kan ik trouwens op mijn favoriete avonturier stemmen? Verder onderzoek dus maar. Gevonden! Ik moet bij "stem op mij" zijn. Daar klik ik natuurlijk op Michèle, even e-mail invullen en klaar is lukiam en als het goed is heeft Michèle nu mijn stem (?). Dan maar eens de PlanetRace Desktop News downloaden. Ook geen idee wat het is dus maar gewoon doen.
 
Waar zijn mijn mede-fans???
Op de chat vliegen de vragen over de planet.nl site ook over het scherm. Veel vragen, van veel fans. Helaas weinig antwoorden. Ook de vragen: wat moeten we nu doen?, en: wanneer komen de volgende Hints? vliegen over het scherm. En niemand die het antwoord weet. Langzaam verlaten de eerste fans de chatroom. Enigszins teleurgesteld?
 
Ondertussen probeer ik uit te vogelen waar de fans van Michèle zich verzameld hebben. Michèle heeft nml. als enige avonturier nog geen eigen site. Via privé chatten met FieRo (de broer van Michèle) en wat e-mails over en weer tussen de mij bekende Michèle fans openen we zélf maar onze chatroom: #michele. FieRo zal via e-mails de andere fans van Michèle (familie, vrienden, collega's) inlichten over het bestaan van haar chatroom. Hopelijk melden die zich gauw want het lijkt me zinnig dat de fans gezamenlijk opereren en niet allemaal op een eigen plek ergens op internet.
En in 'onze' chatroom is het al gauw beregezellig.
 
Op de algemene chat loopt iedereen in en uit. De vragen blijven: hoe werkt het een en ander bij planet.nl? We weten het (nog?) niet, we moeten maar afwachten. Telkens worden dit soort antwoorden gegeven, antwoorden waar niemand vooralsnog echt wijzer van wordt. Dan maar de site van planet.nl regelmatig in de gaten houden. Het laatste nieuws plaats ik direkt op het forum van planet.org. in de hoop dat iedereen dít forum in ieder geval goed in de gaten houdt en dus goed op de hoogte blijft.
We proberen nog de aankomsttijd van het vliegtuig waar de avonturiers in zitten te achterhalen in de hoop dat dat een indicatie kan geven wanneer de volgende Hints bekend worden. Helaas krijgt ons aller Sabje een antwoordapparaat aan de lijn. Tja, daar schieten we dus ook niet veel mee op...
Wat zal de komende dagen op ons afkomen
Dan het laatste nieuws van planet.nl (het is ondertussen 23.30 uur geweest): de avonturiers gaan na aankomst eerst slapen en morgen gaan ze van start. Voorlopig dus geen CP's zoeken want de site geeft geen verdere hints.
Ik besluit om naar bed te gaan. Morgen (zondag 2 november) heb ik een drukke dag. Neeeeeeee, geen PR voor mij dan, maar een verjaardagsfeest. En daar word ik ook nog enigszins fit verwacht...
 
Dit was de eerste échte PlanetRacedag voor mij. De avonturiers zitten in Natal. Voor mij als fan is nog veel onduidelijk. Maar tóch heeft het PlanetVirus zich al hardnekkig genesteld in me. Dit wordt weer leuk, dit wordt weer lachen. Ik heb er zin in!