Dagboek 2

 

Zaterdag 1 november


En daar zitten we dan, 12 uur.  Wachten is het eerste en het enige wat we kunnen doen. Het CP is bekend, dus laat maar komen. Maar er gebeurt niks, helemaal niks. Onze verwachtingen waren hoog, de spanning was lekker opgebouwd, we waren er helemaal klaar voor, en toen was er niks. Tjee zeg, dat doet alles weer te niet. Wachten, gissen en mopperen, dat is het enige wat we doen. En dan, tegen 13 uur, plotseling een kaart, met een punaise! Oke, het is al snel duidelijk wat we moeten doen. We prikken de punaise allemaal in de stad Natal, en jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, het is goed!!!  Nu snel stemmen op onze PP! We zijn gespannen, willen spelen, het wordt weer leuk!!!  Maar ze moeten dus nog helemaal naar Natal vliegen, en dat duurt uren! Zo gaat de hele zaterdag voorbij met niksdoen, info over Natal lezen, gissen over welke stemmen tellen. Tellen stemmen ook als het CP fout was? Tellen stemmen ook als je alleen maar stemt en niet prikt?  We weten het niet, kunnen het ook nergens vinden. Weer een heleboel onduidelijkheid, die zo makkelijk opgelost had kunnen worden met een klein stukje speluitleg. Maar PR zwijgt in alle talen.
Er is er in ons team maar eentje voor wie de dag niet meer stuk kan: onze Tinkje, die van Jeroen een mooie foto kreeg van haar grote idool Harry. Met zonnebril!!!
 Maar voor de meesten van ons gaat zo een lange, saaie dag ten einde. Gaaaaaaaaaaaaaap!!!!!


Zondag 2 november

Dan, rond 1 uur in de nacht, plotseling weer een kaart!!  Het is de stad Natal, met diverse locaties en gebouwen. We zitten om die tijd nog maar met 5 in de chatroom, en twee daarvan hebben een punaise bij de kaart, de drie anderen niet. Wat betekent dat?? Hoe kan dat??
In de loop van de zondag blijkt dat dit regelmatig voor komt, sommigen hebben al een punaise, anderen niet. Zo kun je natuurlijk nooit eerlijk spelen om een ticket.

Maar goed, opeens verschijnen er hints, een foto van een ANWB-paddestoel, en door de tekst en alle info die we gisteren lazen komen we op Centro  do Turismo, ook omdat dat op de kaart van gisteren stond. En snel weer prikken nu!!  Maar dan ontdekken we dat PR wel heel erg precies een plekje wil: je moet precies in de C van Centro prikken, anders telt het niet!!!
Tjee zeg, kinderachtig, flauw, en wat gebeurt er nou eigenlijk met je stem als je het CP fout had??  Dat is nu wel heel erg belangrijk om te weten.Maar daar is nog geen duidelijkheid over.

En opeens gaat het heel snel. Nauwelijks bekomen van de ontdekking hoe precies je moet prikken en hoe daarna alles met stemmen werkt moeten we alweer op zoek naar CP 3.
En alweer blijkt hoe precies je moet prikken!!!  De frustratie in ons team is zo groot dat er een heel aantal boze mailtjes richting PR worden gestuurd, maar die komen allemaal weer terug, omdat de mailbox vol is!!!!
En dan begint het wachten weer. Sommigen in ons team houden het voor gezien en bedanken verder voor de eer, maar de die-hards ontdekken plotseling, tegen 16 uur, een rode pijl op de kaart. Leuk, de avonturiers zijn te volgen! Shit, ze moeten eerst nog naar CP 2!!!
En tegen half zes is er een nieuwe kaart! Maar waar moeten ze heen, waar vinden we een hint? Dit is dus echt niet leuk meer!!


Maandag 3 november


Vandaag is een herhaling van de voorafgaande dagen: beetje puzzelen, lang wachten, en vooral: heel secuur prikken!!!   Dat is onze grootste frustratie: waarom moet dat prikken zo heel erg precies??  We weten het CP al lang, en toch vinden we het juiste plekje niet! Dit ontneemt ons alle plezier. En nog steeds weten we niet wat er met onze stemmen gebeurt als we fout hebben geprikt. En kun je ook alleen stemmen, zonder te prikken? Want de meesten van ons vinden dat ezeltje-prikspel niet erg aantrekkelijk.

Dan opeens, is het volgende CP gevonden: zonder een hint! Zomaar!!  En dat terwijl het prikken zo?n precies werkje is!!  Wij vinden het nogal verdacht: net op een moment dat de avonturiers buiten hun schuld erg veel tijd hebben verloren met die pont wordt het volgende CP zomaar opeens gevonden!!

Nou, dan maar weer allemaal stemmen, terwijl prikken al niet meer kan. We gaan er dus maar van uit dat die stemmen nog wel tellen. Onze PP speelt steeds boompje verwisselen met Ellen, ze zijn voortdurend om en om 3 en 4.
En dan komt later die avond nog de hint voor het 6de CP: (2x5)+27=CP-i
We hebben nog geen idee wat dat kan zijn. Allerlei suggesties vliegen over het forum en de chat: er wordt ook geprikt, maar alles is fout. Alhoewel: misschien was de stad wel goed, maar zaten we een paar millimeter te veel naar links of rechts.

Er blijkt nu ook dat je opeens niet meer kunt prikken met een hotmailadres!! Waar is dat nou goed voor? Waarom sluit je op deze manier een groep mensen uit van deelname? En waarom kondigt PR dat niet even aan, met misschien iets van een uitleg??
Gefrustreerd gaan we naar bed, met allemaal hetzelfde gevoel: Deze race is NIET leuk!!!!!


Dinsdag 4 november


Na een nachtje rust verzamelen we toch maar weer allemaal op de chat voor een nieuwe dag. Het CP is nog steeds niet gevonden, en opnieuw worden er allerlei mogelijkheden gezocht, maar al ons prikken helpt niks. We lezen ook dat de avonturiers nog maar 4,5 uur racen vandaag!!  Waarom is dat nu weer? Zijn ze vermoeid, die reizigers? Is het te veel afzien??  PR, geef eens wat meer info en uitleg!!!

Uren gaan voorbij, zonder dat ook maar iemand het CP weet te achterhalen. Er komt ook geen nieuwe info van PR. Pas om 12.30 uur, als de reizigers mogen vertrekken is er nieuws: Have you heard the news?  Nee PR, hebben we niet!!  Na nog allerlei zoekpogingen is het dan toch gevonden: Recife. Dat vermoeden hadden we al lang, maar je moest weer eens heel secuur prikken!!

En dan op naar het zevende CP.  Heel erg mooi, kan eigenlijk alleen Olinda of Benito zijn. We hebben allebei de plaatsnamen helemaal lek geprikt, maar het klopt steeds niet! Je zult zien dat het toch weer een van beiden is, maar net weer op die ene millimeter die wij oversloegen!!

Het is echt frustrerend, dit! Bijna iedereen in het ETW-team heeft besloten door te gaan voor PP, maar zogauw hij er uit ligt slaken wij een zucht van opluchting en gaan lekker stoppen met dit prik- en stemspelletje!. Wij kijken enorm uit naar 7 november: de PlanetFanrace!!
Daar hebben we nu echt zin in!!!