Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Planet Race 2003 => Topic gestart door: showa op 19-11-2003, 17:24:43

Titel: Ilse de Psychologe
Bericht door: showa op 19-11-2003, 17:24:43
Ilse: "Vrouwen worden weggestemd"
 
Gepubliceerd op woensdag 19 november 2003
 
Psychologe Ilse zal de Planet Race-kandidaten volgen. Wekelijks geeft ze haar commentaar op de gebeurtenissen in de Race. Wie is de leider van de groep, wat zijn de zwakke kandidaten en wie is de stille kracht? Ilse geeft het antwoord! Een verslag van de tweede week.
De afgelopen week zwoegden de avonturiers door Chili. Na het vertrek van Citta bleven er twee stelletjes over: Henk Jan met Ellen en Peter Paul met Michèle. Vincent hangt er onopvallend tussenin.(misschien wel de beste manier) Een hele veilige positie binnen de groep: hij kan met iedereen opschieten en hoort nooit bij de tegenpartij.


Ongenoegen
Het afzien en voortdurende samenzijn begint zijn sporen na te laten. Peter Paul en Michèle laten steeds vaker openlijk hun ongenoegen blijken. Michèle is nu eenmaal niet altijd vrolijk en gezellig, vertelt ze zelf. PP zegt: ‘Ik vind uitkomen voor waar ik in geloof belangrijker dan populair zijn.’ Hij doelt dan niet op discussies over zware zaken in de maatschappij. Op het moment dat hij uitkomt voor waar hij in gelooft, zegt hij er bijvoorbeeld iets van dat Henk Jan een tweede keer opschept als de rest nog zit te eten… Het andere stel, Ellen en Henk Jan, probeert juist de moed erin te houden en vriendelijk te blijven. Het grootste deel van de week dragen juist Peter Paul en Michele de rode banden, dus blijkbaar werkt dat wel.


Het sterke geslacht?
Deze week raken de mannen - het sterke geslacht? - allemaal gewond. Het begint met de immer zwetende Peter Paul. Op een bergtocht glijdt hij zeven keer achter elkaar uit. Vloekend zet hij zijn soppende bril af; de bril glijdt steeds af en irriteert hem.(Waarom geen advies van de arts? met vaceline doe je wonderen) De volgende ochtend moet hij dat bekopen met sneeuwblindheid: hij ziet bijna niks meer en is zo ziek als een hond. Een dag later raakt Henk Jan bekneld onder zijn paard en verzwikt zijn enkel.(wel even goed weergeven dat het paard voor hem van de gids de oorzaak is) Voor het eerst zien we een behoorlijk aangeslagen Henk Jan op tv. Weer een dag later is Vincent het slachtoffer: in een meertje stap hij in een glasscherf en loopt hij een diepe wond op in zijn hiel.( Helaas op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, heeft niets met het sterke geslacht te maken)
Henk-Jan
Op de dag dat ze vijfduizend euro kunnen binnenhalen valt Henk Jan uit zijn positieve rol. Met de haven in zicht geven de deelnemers het op. Eerst leggen Michèle en Vincent aan, dan Peter Paul en Ellen. Henk Jan zit in zijn eentje in de kano en legt als laatste aan. Geïrriteerd vraagt hij de anderen: “Kon je echt niet meer?” Hij schudt hevig met zijn hoofd en verraadt zo een kleine zenuwtic. Peter Paul verwijt hem dat hij op zee hard mekkert dat het niet meer gaat, maar met de camera’s erbij mooi weer speelt en net doet alsof het aan de anderen ligt.

Vrouwen
En de vrouwen? Die houden dapper vol en hebben niks.(geluk??) Toch zijn zij uiteindelijk de twee genomineerden. Dat valt wel tegen voor Ellen, want de hele week leek het erop dat Peter Paul en Michèle, de minst populaire avonturiers zouden zijn. Henk Jan en Peter Paul stemmen allebei zo dat hun maatje kan blijven. En zo mag Vincent alweer de knoop doorhakken.(Hoezo doorhakken. Hij is op dat moment de populairste had ook HJ kunnen zijn. Dus telt zijn stem dubbel, deze regel is door PR ingesteld en kan vincent niet aangerekend worden) Hij besluit dat Ellen mag blijven.( Niet hij, zijn stemmers) Wat een verdriet voor Michèle die eerder voorspelde: ‘Onkruid vergaat niet!’.

Bikkelen
Waarom stemde Vincent haar eigenlijk weg? ‘Ik vind dat de grootste bikkel mag blijven, en dat is Ellen.’ Dat is wel zuur. Want deze week toonden juist de vrouwen dat ze bikkels waren, Michèle net zo hard als Ellen. De mannen zag je hinken en huilen, de vrouwen gingen stug door. Toch werden alweer alleen de vrouwen genomineerd voor vertrek. Kom op kijkers,(Fans) geef die laatste bikkel een kans. Stem op Ellen!( Waarschijnlijk is Ilse ook een vrouw, alhoewel de naam een zoekmachine doet vermoeden)

Ilse

 
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Fie Ro op 19-11-2003, 18:09:40
Dus Ilse kijkt thuis naar de TV en schrijft een stukje?

Ik zie de "bijdrage van een psychologe" niet zo....Iedereen kan dit soort psychologie zien en schrijven en waarschijnlijk beter....

het zegt waarschijnlijk meer over Ilse dan de avonturiers.;)
Geef mij de zoekmachine maar!  ;D
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 20-11-2003, 07:33:16
Ik zie de "bijdrage van een psychologe" niet zo....Iedereen kan dit soort psychologie zien en schrijven en waarschijnlijk beter....

Misschien een idee dat jij ook na elke aflevering een verslag gaat schrijven FieRo?

Dan kunnen we daarna de verschillen zoeken, als die er zijn  ::ok::

(dit is overigens niet als kritiek op jou bedoeld, maar een oprechte uitnodiging: zoek de verschillen tussen de echte psycholoog en de huis-, tuin- en keukenpsycholoog). Hoe meer visies hoe leuker, lijkt me.
En: hoe completer de .org site  ::ok::

Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: nilsma op 20-11-2003, 08:12:58
wat ik vooral vreemd vind,is dat mevrouw de psychologe oproept om op een kandidaat te stemmen.Ik vind als jij binnen een spelorganisatie zo een functie bekleed je zeker onpartijdig hoort te zijn.Ik zal nu wel weer een heleboel commentaar over me heen krijgen,maar dat is toch mijn mening.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Hanja op 20-11-2003, 08:17:55
o jee Nilsma, sterkte!!!
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 20-11-2003, 08:22:41
wat ik vooral vreemd vind,is dat mevrouw de psychologe oproept om op een kandidaat te stemmen.Ik vind als jij binnen een spelorganisatie zo een functie bekleed je zeker onpartijdig hoort te zijn.

Dat viel mij ook op inderdaad, en ook ik heb toen mijn wenkbrouwen gefronst  ::)

Ik vind dat ze best een stemadvies mag geven, maar laat haar dat dan los van haar verslag doen. Nu geeft ze een objectief verslag (voor zover mogelijk) en eindigt ze met een subjectief stemadvies. Jammer. M.i. had ze dat beter in een PS ofzo kunnen doen, in ieder geval los van haar verslag.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Sciolto op 20-11-2003, 08:27:02
wat ik vooral vreemd vind,is dat mevrouw de psychologe oproept om op een kandidaat te stemmen.Ik vind als jij binnen een spelorganisatie zo een functie bekleed je zeker onpartijdig hoort te zijn.Ik zal nu wel weer een heleboel commentaar over me heen krijgen,maar dat is toch mijn mening.

Ilse Engwirda ken ik nog vaag van de faculteit in Rotterdam waar we tegelijk aan onze studie begonnen. Ik denk wel dat je gelijk hebt Nilsma; ik had ook verwacht dat iemand die door planet.nl naar voren wordt geschoven als psychologe geen voorkeur zou uitspreken voor een kandidaat, of voor een geslacht. Het geven van een voorkeur is dacht ik juist niet de bedoeling van haar rol, dat doen wij wel :)

Wat me ook verbaast is dat ze kennelijk niet meereist en haar "analyses" baseert op de andere berichten in de media waaronder de TV uitzending. Echt wetenschappelijk kun je dat niet noemen, en ik weet toch zeker dat we hierover dezelfde colleges hebben doorlopen ;)

Groetjes,
Ron Langeveld (a.k.a. Sciolto)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: showa op 26-11-2003, 18:02:05
Ilse: "Droom in duigen"
 
Gepubliceerd op woensdag 26 november 2003
 
Psychologe Ilse zal de Planet Race-kandidaten volgen. Wekelijks geeft ze haar commentaar op de gebeurtenissen in de Race. Wie is de leider van de groep, wat zijn de zwakke kandidaten en wie is de stille kracht? Ilse geeft het antwoord! Een verslag van de derde week. Voor eerdere verslagen kun je hier kijken.
Henk-Jans droom is vervlogen. Hij ligt eruit. En dat terwijl hij de fitste deelnemer is, degene die het liefste wilde winnen en daar alles voor overhad. Een winnaar, dacht hij zelf. Maar dat is hem lelijk opgebroken.

Je kon het al een beetje zien aankomen. Henk-Jan: ‘Ik probeer zoveel mogelijk initiatief te nemen. We moeten op tijd komen en zo nodig neem ik een beslissing. Iemand moet het toch doen.’ Waar dat gevoel vandaan komt is wel duidelijk. Lachwekkende taferelen als ‘s morgens vier avonturiers als kippen zonder kop rondrennen door een busstation, halve discussies voeren en de ‘locals’ vragen stellen zonder op een antwoord te wachten.

Leider
Hoewel Henk-Jan zichzelf best een leider vindt, bleken de anderen het daar niet mee eens. Als vanzelf wezen Peter-Paul en Ellen Vincent aan, die zelf ook vond dat hij het moest doen. Met drie voor werd het pleit beslecht. Niet echt een voorbeeld van goede besluitvorming overigens,
( Waarom niet? drie voor en waarschijnlijk 1 tegen democraties toch) naar Henk-Jan’s mening werd niet eens gevraagd. En dat terwijl Vincent vond dat de leider niet nodig was om knopen door te hakken, maar om ‘het besluitvormingsproces te structureren’. Wat een taal trouwens, alsof hij een Tweede Kamer ging instellen. Deze eerste kans om te ‘structureren’ liet hij dus wel voorbij gaan, op zijn minst had hij ook naar Henk-Jan’s mening en argumenten kunnen vragen.


Einzelgänger
Maar waarom kwam Henk-Jan niet aan bod? Ik vermoed dat de anderen hem niet sociaal vinden.
( hier geef jezelf het antwoord op de vorige vraag) Hoewel hij veel en graag praat, is hij in wezen een Einzelgänger. Hij gaat om te winnen en doet wat daarvoor nodig is. Je zag het ook weer toen Vincent en hij met zijn tweeën de berg op moesten klimmen om de geheime schat te bemachtigen. Henk-Jan ging voorop. Hij was al boven toen hij ontdekte dat Vincent zich paniekerig aan de rots vastklampte en niet meer voor- of achteruit durfde. Toen kwam hij wel weer naar beneden om hem omhoog te helpen. Als hij direct rekening had gehouden met Vincent was hij veel dichterbij gebleven. Vincent had namelijk nog nooit geklommen en last van hoogtevrees. Pas toen Henk-Jan ontdekte dat ze zo niet allebei bovenkwamen ging hij terug om te helpen. In zijn fanatisme vergeet hij de anderen.


Fikse ruzie
Eerder al werd dat pijnlijk duidelijk toen Peter-Paul helemaal stuk zat, net voor het einde van een kanotocht. Hij had de gewonde Ellen achterin en moest alleen roeien. Twee minuten wilde hij rusten, dan ging het wel weer. Maar Henk-Jan stond erop om van plek te ruilen. Hij kon nog harder, weer een paar minuten eerder aankomen. Peter-Paul wilde het gewoon nog even afmaken. Een fikse ruzie volgde, de toch al slechte sfeer in de groep daalde tot het dieptepunt. Toen de stemmen staakten en Peter-Paul de doorslag mocht geven was het wel duidelijk hoe het zou aflopen.

Jammer
Toch is het jammer, juist voor deze jongen die zo graag wilde. Die zo aandoenlijk ontroerd was toen hij mocht chatten met zijn vriendin. Die zo hard zijn best deed en zoveel steun had uit Nederland. Eén keertje de rode band en meteen naar huis. Het leven is hard, spelletjes soms ook.

Ilse

Wat een Psychologie van de koude grond
Is dit een bijdrage van een psychologe of gewoon een opsomming van de feiten. ???
Ik vrees het laatste.
Ik vrees dat de psychologie die hier verwoord wordt het zelfde is als de uitzending.
Een slap aftreksel

Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 26-11-2003, 18:47:02
Wat een Psychologie van de koude grond
Is dit een bijdrage van een psychologe of gewoon een opsomming van de feiten. ???
Ik vrees het laatste.
Ik vrees dat de psychologie die hier verwoord wordt het zelfde is als de uitzending.
Een slap aftreksel


Veel meer kun je er denk ik ook niet van maken, met alleen de tv-uitzending als observatiepunt.

Helaas....   :-[
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 26-11-2003, 18:55:18
Jammer dat mevrouw de psychologe een verhaaltje vertelt na het bekijken van de TV uitzending. Ik zou het veel leuker vinden als er een journalist/ psycholoog mee zou reizen die dagelijks verslag zou doen.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: looneyCe op 26-11-2003, 22:39:40
Misschien dat Ilse ook eens een bezoekje kan brengen aan dit forum en de reacties van de mensen die teruggekomen zijn leest voor ze conclusies trekt.
En leest ze de dagboeken wel ?? Volgens mij niet
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: jeroen234 op 27-11-2003, 08:08:51
volgens mij leest ze helemaal niks
maar krijgt 8 stukjes van planetrace.nl uit het nieuws en mischien een uurtje tv meer als ons
en zo op buro maak er effe iets leuks van okee
niet tenegatief he we moeten het wel kunnen verkopen
en kijkers trekken
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Buzzy op 27-11-2003, 18:45:16
Ik geloof niet dat het haar lukt.........meer kijkers trekken!!!  ;)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 28-11-2003, 10:25:35
Hallo mensen!

Ik wil helemaal NIET tegen mensen aanschoppen als zij er zelf niet bij zijn. Ik wil helemaal niet iets negatiefs wegschuiven, maar ik vind een opmerking van mijn kant toch wel op zijn plaats over de psychologe! Wat een ieder daar mee doet of voor waarheid wel of niet wil aannemen moet hij of zij zelf maar weten.

Met veel nieuwsgierigheid lees ik de nieuwtjes op planet.nl UIteraard ook de 'berichten' van de Psychologe (?) Ilse. Ten eerste vraag ik me sterk af of deze dame echt Psychologe is. Waarom? Het lijkt me niet sterk van een psychologe een sterke voorkeur te geven voor een kandidaat. Ten tweede staat er zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooveel dat NIET waar is. Sterker nog. Vaak is het zo dat veel dingen precies 180 graden anders is. Het verhaal van Vincent en mij op de berg neem ik ff als voorbeeld. Niet om mij of vincent in het daglicht te stellen, maar wel als mooi voorbeeld omdat IK het echte verhaal ken. Komt ie: Ilse suggereert dat ik een ëinzelganger ben omdat ik eerst omhoog klim en dan later pas terug kom om Vincent op te halen. Volgens Ilse had ik moeten wachten aangezien Vincent voor de eerste keer klom. De waarheid is echter 500% anders dan deze 'psychologe' weergeeft. De gids, vincent en ik hebben 5 minuten erover gedaan met de vraag WIE als eerste boven zou zijn. Na de beslissing zou ik eerst klimmen. Ik moest door naar boven. Mocht niet stoppen vanwege de touwen, vallende stenen, etc. Dat ik Vincent geholpen heb, was het (volgens de crew, vincent en mij en Ellen en PP) meest mooie moment van de planet race. Niet dat ik zo goed ben, maar de momenten, de samenwerking, de hulp en het behalen van de top van iemand met hoogtevrees was bijzonder en hartverwarmend! DAT IS HET VERHAAL! En niet dat onzin verhaal van Ilse. Zo zijn er nog LEGIO voorbeelden. Er zijn meer dingen NIET waar dan wel waar. Ik kan legio voorbeelden geven. Natuurlijk ga ik dat niet doen, maar ik wil wel zeggen dat dit forum aangeeft dat dat er weinig mensen zijn die deze mevrouw serieus neemt. Ook in mijn regio denken mensen: wie is dat in godsnaam?! Nogmaals: ik kan erg goed met kritiek omgaan en vind het totaal NIET erg dat er negatief over mij gesproken wordt, maar berust dat dat wel op feiten.

Wat een aderlating!!!

Ik ben benieuwd wat de pyschologe nu weer voor onzin gaat schrijven de komende tijd! Dat wordt weer lachen!

Groeten HJ
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: showa op 28-11-2003, 12:14:24
Ik had deze topic geopend, omdat ik mijn ??????????????? had en heb over de geplaatste opmerkingen door Ilse.

Het verheugd mij dan ook een reaktie te lezen van 1 van de AVO`S en wel Henk-Jan. ::ok::
Betere insite informatie kun je niet krijgen.

Hier dan een advies voor Ilse

Een wijs man zoekt het in zichzelf,
de dwaas zoekt het in anderen.
                    (Confucius)


Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: looneyCe op 28-11-2003, 12:19:06

Ik ben benieuwd wat de pyschologe nu weer voor onzin gaat schrijven de komende tijd!


Het zou haar sieren als ze dit forum bezocht (géén idee of ze dat doet trouwens) en een reactie geeft op bovenstaande van HJ !!

Misschien dat ze dan meteen uitleg kan geven op basis waarvan zij haar conclusies trekt. Die vraag hebben we al meerdere malen gesteld ;) Leest ze dagboeken, krijgt ze inside-info, komt ze hier op het forum of is haar Planet-race ervaring niet meer dan een uurtje tv per week ???
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: touchwood op 28-11-2003, 13:25:34
Na het lezen van het stuk je van Henk-Jan kan ik het weer niet laten om te reageren,

Ook H-J geeft weer aan dat er vertekende beelden op de tv komen en dat ze een  :-X hebben (vraag me af of dat ook voor een jaar geld). Wat is het toch jammer dit soort dingen gebeuren, juist doordat zaken vaak verkeerd worden weergegeven of dat er niet over gesproken mag worden, komen er verhalen de wereld in.

Ik hoop dan ook van harte dat als er ooit nog een 3e pr komt men ook naar deze aspecten gaat kijken.


Touchwood
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 28-11-2003, 23:55:02
Gelukkig is HJ zo vrij om te vertellen hoe het allemaal in het echt gaat. Ilse kijkt TV en trekt haar konklusies. Ik hoop van harte dat Ilse zich niet met echte clienten gaat bezighouden.

Wat is het verschil tussen gratis en voor niks?

De opleiding tot psycholoog voor Ilse was niet gratis, maar wel voor niks.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 29-11-2003, 07:27:49
Gelukkig is HJ zo vrij om te vertellen hoe het allemaal in het echt gaat. Ilse kijkt TV en trekt haar konklusies. Ik hoop van harte dat Ilse zich niet met echte clienten gaat bezighouden.

Wat is het verschil tussen gratis en voor niks?

De opleiding tot psycholoog voor Ilse was niet gratis, maar wel voor niks.

Dit vind ik té kort door de bocht.

Er is ondertussen bekend dat Ilse dus niet met de avo's meereist. Ze zal het dus inderdaad van de tv-beelden en de dagboeken moeten hebben. Dat dat geen goed beeld van de realiteit geeft is ondertussen wel duidelijk.

Maar om die link door te trekken naar 'echte clienten' vind ik niet kunnen.
Echt clienten zie en spreek je als psycholo(o)g(e) namelijk wél live en daaruit kan een psycholoog veel meer opmaken dan wat Ilse van de tv-beelden en dagboeken van een avo kan opmaken.

Misschien is het geen gelukkige keuze geweest om Ilse (of welke andere psycholoog dan ook!) alleen n.a.v. tv beelden en dagboeken een stuk te laten schrijven. Dat heeft echter m.i. niet zoveel met Ilse te maken. Ik denk dat elke psycholoog tegen deze beperkingen zou aanlopen, gewoonweg omdat er niet de mogelijkheid is om met de avo's zélf te spreken.

Om dit door te trekken naar het totale funktioneren van Ilse als psycholoog vind ik niet kunnen.
Net zo min als Ilse en wij als fans niet weten wat er echt tussen de avo's onderling gebeurt, weten wij als fan niet hoe Ilse in haar totale werk als psychologe is. Waak dus voor te snelle konklusies is mijn advies.

 
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: mapel op 29-11-2003, 10:55:05
Chapeau Lukiam ::ok::
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 29-11-2003, 11:42:17
Lukiam!

Ik ben het met je eens dat we het niet moeten doortrekken. De discussie moet zich beperkt houden tot de Planet Race.


Groetjessssssssss
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 29-11-2003, 19:12:40
Dit vind ik té kort door de bocht.

Er is ondertussen bekend dat Ilse dus niet met de avo's meereist. Ze zal het dus inderdaad van de tv-beelden en de dagboeken moeten hebben. Dat dat geen goed beeld van de realiteit geeft is ondertussen wel duidelijk.

Maar om die link door te trekken naar 'echte clienten' vind ik niet kunnen.
Echt clienten zie en spreek je als psycholo(o)g(e) namelijk wél live en daaruit kan een psycholoog veel meer opmaken dan wat Ilse van de tv-beelden en dagboeken van een avo kan opmaken.

Misschien is het geen gelukkige keuze geweest om Ilse (of welke andere psycholoog dan ook!) alleen n.a.v. tv beelden en dagboeken een stuk te laten schrijven. Dat heeft echter m.i. niet zoveel met Ilse te maken. Ik denk dat elke psycholoog tegen deze beperkingen zou aanlopen, gewoonweg omdat er niet de mogelijkheid is om met de avo's zélf te spreken.

Om dit door te trekken naar het totale funktioneren van Ilse als psycholoog vind ik niet kunnen.
Net zo min als Ilse en wij als fans niet weten wat er echt tussen de avo's onderling gebeurt, weten wij als fan niet hoe Ilse in haar totale werk als psychologe is. Waak dus voor te snelle konklusies is mijn advies.

 


Iemand die zich psycholoog noemt en op basis van TV beelden bepaalde conclusies trekt (HJ= Einzelgänger bijvoorbeeld) kan niet anders verwachten dat er kort door de bocht gereageerd. Het getuigt m.i. van weinig respect om iemand op basis van verknipte TV beelden te beoordelen c.q. een etiketje op te plakken. Oke, iemand als psycholoog te diskwalificeren op basis van bovenstaande feiten is misschien ook niet netjes...maar wie de kaatst...???
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 1-12-2003, 00:19:15
Hoi Cas!
Het klopt inderdaad dat iemand die de bal kaatst.... Maargoed neemt niet weg dat wij wel netjes kunnen proberen te blijven.

Denk dat de psychologe (? nog steeds mijn vraagtekens bij of deze dame dat echt wel is?) nu wel gigantisch baalt van haar uitspraken die NERGENS OP SLAAN! Denk dat ze echt flink de balen heeft van haar ongenuanceerde uitspraken die kant nog wal raken. Heb al zoooooooooooooooooo veel mensen gehoord die aan haar ergeren. Zowel bij Planet.nl als bij het Panorama. Joop Reichart heeft goede stukken geschreven in de panorama. Echt goede inside informatie en dan is het zo jammer dat ilse deze artikelen van de panorama zo'n amateuristische stempel meegeven. Denk dat ze dat volgend jaar zeeeeeeeeeeeker anders gaan doen....niet?

SpeedyHJ
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Marretje op 1-12-2003, 00:26:32
zal toch wel...of nie dan  ;D
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 2-12-2003, 01:07:23
Ja wat moeten ze anders!

SpeedyHJ
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Michele op 2-12-2003, 14:42:35
Relax. Waar maken we ons eigenlijk druk om? Zoveel mensen zoveel meningen en dit is er 1... Joop heeft ook bepaalde feiten niet geheel volgens waarheid weergegeven in de Pano (HenkJan, jij moet toch ook hebben gelachen bij die foto van Martin die jou moest voorstellen?)maar om je daar nu zo druk om te maken. Laat het los.... Het zijn maar momentopname's en waar gehakt wordt vallen spaanders (om lekker in de cliché's te blijven). Zolang jezelf maar weet hoe de waarheid in elkaar zit nietwaar?

Michèle (de lompe, directe, eigenwijze etc. etc.) ;)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Dick in Orde op 2-12-2003, 17:58:55
Michele, ik heb je gemist jl zondag op Schiphol. Heeft niks met Ilse te maken , maar toch...
Geeft niet hoor.
Was maar een spelletje.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 3-12-2003, 14:21:32
(http://www.planet.nl/upload_mm/a/8/b/1932348953_1999996985_hoofddoekellen.jpg)

Ilse: "Ellen mag bellen"
 
Gepubliceerd op woensdag 03 december 2003
 
Psychologe Ilse zal de Planet Race-kandidaten volgen. Wekelijks geeft ze haar commentaar op de gebeurtenissen in de Race. Wie is de leider van de groep, wat zijn de zwakke kandidaten en wie is de stille kracht? Ilse geeft het antwoord! Een verslag van de eerste week.
In het begin van de planet race ergerde Ellen zich nog aan Michele. Ze was niet sociaal genoeg. Zelf probeerde ze zich juist wel sociaal op te stellen. Als groep hadden ze elkaar immers nodig om samen iets te bereiken. Haar sociale gedrag heeft haar tot ver in het programma gebracht. Al had Ellen steeds de rode band om, ze werd er niet uitgestemd.

Meer stemmen
Sinds het vertrek van Henk-Jan is ze als een blad aan een boom omgedraaid. Plotseling is ze ook de populairste. Heeft het vriendinnetje van Henk-Jan de stemmen van zijn fans erbij gekregen? In ieder geval draagt ze trots zijn witte Speedy-HJ hoofddoekje. Is Ellen zo stoer, omdat ze populair is geworden? Ze neemt nu steeds het voortouw. Aardig is ze niet meer, want: ‘Het is nu ieder voor zich. De overwinning komt immers dichterbij.’ En dat is te zien. Op de fiets racet ze ver voor ze uit. De mannen zuchten zich moeizaam naar de finish.

Egoïstisch
Leuk vinden Peter-Paul en Vincent deze ommezwaai niet. Zelfs de meestal zo voorzichtige Vincent noemt Ellen ronduit egoïstisch. Nu Ellen besluit voor de overwinning te gaan is de sfeer meteen te snijden. Blijkbaar zijn de mannen niet in staat om het met elkaar nog leuk te maken. De beelden waarin ze samen duizend meter moeten klimmen zijn leuk voor de toeschouwers, niet voor de deelnemers. Ellen en Vincent zeuren over andere mensen die alleen maar zeuren. Peter-Paul neemt zijn toevlucht maar weer tot bedelen om sigaretten.

Slinken
Naarmate Ellen die week vaker de telefoon krijgt zien de heren hun kansen slinken. Straks mag ze ook nog een van hen wegsturen… Vincent, nog altijd onschuldig, denkt dat ze geen van hen beiden honderd procent vindt, maar dat ze zal kiezen voor degene die ze net iets meer vindt. Maar dat zal Ellen niet doen - zij gaat immers voor de overwinning en kiest strategisch.

Stemmen
Zoals verwacht mag Ellen aan het einde van de week haar man voor de komende week kiezen. Peter-Paul heeft vooral fysieke kracht; Vincent is slim en analytisch. En dus moet Vincent het veld ruimen, ze verwacht dat hij haar meest geduchte concurrent zal zijn. Dat ontlokt Peter-Paul de volgende uitspraak: ‘Ik voel mijn zin groeien om keihard te winnen.’ Dat belooft nog wat voor de komende week… Wie gaat er winnen? Een vrouw met ballen - of een man met wallen?

Ilse



Bron: http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=424443/sc=55c7b6
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: showa op 3-12-2003, 17:22:16
IK hoop niet dat Planet haar betaald
voor dit onzinnige relaas.
Want het is weggegooid geld, als je als psychologe zoiets hebt gemeld.
Ook de Sint heeft het gelezen.
Maar hij heeft zijn oordeel (over Ilse) nog niet geveld.
De Sint staat open voor alle gedachten en zal ook Ilse dat geven, wat ze verwachte.
De Sint hoopt dan ook op een eerlijke strijd die 1 van de avo`s naar de overwinning lijdt.
Sint heeft z`n pieten al naar Ilse toegestuurd.
Met de boodschap, het heeft nu lang genoeg geduurd.
Stop nu maar met de psychologie van de koude grond.
En help de gidsen met de hint.
Iedereen weet nu wel, wat jij ervan vindt.

De Sint,
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: marco polo op 3-12-2003, 17:48:05
Als Ilse op de loonlijst van Planetrace staat en volgend jaar daar een vacature ontstaat , ken ik nog wel een gegadigde voor die vrije plek.

Het bovenstaande is niet geheel vrij van enig eigenbelang, veel fantasie en weerspiegelt niet altijd de werkelijkheid. Deze toevoeging is echter alleen van toepassing voor hen die mijn reisverhalen niet kennen. de anderen hadden dit natuurlijk al lang in de gaten.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: showa op 3-12-2003, 18:20:53
Citaat
Als Ilse op de loonlijst van Planetrace staat en volgend jaar daar een vacature ontstaat , ken ik nog wel een gegadigde voor die vrije plek.
Het zou een welkome verheldering zijn voor de planetrace. Wat mij getreft mogen ze contact met je opnemen.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Marretje op 3-12-2003, 18:55:42
Als Ilse op de loonlijst van Planetrace staat en volgend jaar daar een vacature ontstaat , ken ik nog wel een gegadigde voor die vrije plek.

Het bovenstaande is niet geheel vrij van enig eigenbelang, veel fantasie en weerspiegelt niet altijd de werkelijkheid. Deze toevoeging is echter alleen van toepassing voor hen die mijn reisverhalen niet kennen. de anderen hadden dit natuurlijk al lang in de gaten.

 ;)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 3-12-2003, 23:38:17
Aan: De organisatoren van de PlanetRace
Betreft: offerte psycho-on-logische verslag van de TV beelden PlanetRace 2004

Neutrale opsomming van feiten: € 250
Toevoeging vermeende positieve karaktereigenschappen: € 25 per stuk
Toevoering vermeende negatieve karaktereigenschappen: € 35 per stuk
Aanwijzen van schuldigen in conflicten: € 100
Aanwijzen van slachtoffers in conflicten: € 50
Positie van een underdog aandikken: € 50
Mannen als watjes betitelen: € 75
Vrouwen als bitches afschilderen: € 75
Vermeende relaties aandikken: € 200
Ruzies aandikken: € 200
Tim Immers afzeiken: gratis
Tim Immers niet afzeiken: € 250

Bovenstaande bedragen zijn per aflevering en inclusief BTW.

In afwachting van uw afwijzing,

Met vriendelijke groet,
(hoogachtend kan ook, maar dat kost € 50 meer)

Kid





Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: looneyCe op 4-12-2003, 02:51:16

De Sint hoopt dan ook op een eerlijke strijd die 1 van de avo`s naar de overwinning lijdt.


Ik hoop dat het dan niet al te pijnlijk gaat worden voor de avo's  ;D ;D ;D
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: jeroen234 op 4-12-2003, 07:22:03
moet goedkoop blijven en in dat lijstje is tim afzeiken gratis

Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: marco polo op 4-12-2003, 18:58:19
Van een mug een olifant maken volledig gratis.

Kosten voor het voer van die olifant 1000 euro.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Fie Ro op 4-12-2003, 23:15:59
Wie verre reizen maakt, kan veel verhalen...
Wie lulkoek schrijft, zou ik niet betalen...
 ;)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: mapel op 5-12-2003, 00:18:52
Wie verre reizen maakt, kan veel verhalen...
Wie lulkoek schrijft, zou ik niet betalen...
 ;)
;D ::ok::grrrrrrrrrrrrijnnzzzzzzzzzzzzzzzz
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 5-12-2003, 10:14:33
Ik vind dat dit topic een erg kinderachtige tint krijgt  :-[



Het lijkt wel of Ilse nu alle frustraties omtrent de PR gepresenteerd krijgt. Ze is niet bij de avo's aanwezig geweest en schrijft haar stukjes nav de tv beelden en de dagboeken. Hoe het werkelijk zit weet ze dus niet. En dat blijkt ook, achteraf.

Ik heb daar in ditzelfde topic al eerder een opmerking over geplaatst:
Citaat
Misschien is het geen gelukkige keuze geweest om Ilse (of welke andere psycholoog dan ook!) alleen n.a.v. tv beelden en dagboeken een stuk te laten schrijven. Dat heeft echter m.i. niet zoveel met Ilse te maken. Ik denk dat elke psycholoog tegen deze beperkingen zou aanlopen, gewoonweg omdat er niet de mogelijkheid is om met de avo's zélf te spreken.



Het is nogal makkelijk om Ilse nu af te kraken vind ik. Ik zou zo zeggen: doe je best en doe het volgend jaar zelf. Dan kunnen we zien of je het er beter van afbrengt. En dan zul je ook merken dat je het vast niet leuk vindt om, ondanks dat je je stinkende best doet, als persoon afgekraakt te worden.



O maar dit is humor, hoor ik nu alweer een aantal mensen zeggen.
Daar heeft Jeffrey H. Goldstein (verbonden aan de vakgroep sociale en organisatiepsychologie van de Rijksuniversiteit Utrecht) eens een lezing over gegeven 'Is lachen gezond? De psychologie van de humor':
Citaat
Ofschoon Freud bijna vijfentwintig jaar nadat hij zijn boek over moppen schreef, eraan toevoegde dat humor ook verlichtend kan werken in moeilijke omstandigheden, denken velen met hem dat grappen maken en lachen vooral symptomen zijn van onderdrukte agressieve en seksuele driften. Dat deze evenals de inhoud van dromen, waarop Freud zijn theorie over de humor baseerde, symbolische middelen zijn om je agressie of seksuele voorkeur jegens iemand te uiten. Uit onderzoek blijkt inderdaad dat verreweg de meeste humor agressief of seksueel is. Wat Freud beweerde is dus waar, al is het misschien om een andere reden.

Bron: http://www.delta.tudelft.nl/jaargangen/29/39/humor.html



Punt.


Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 5-12-2003, 11:29:47
Hoi Lukiam,

Jij vind dat het topic een nogal kinderachtig topic wordt. Tja... ik vind de reacties van de psychologe kinderachtig! Gewoon domme opmerkingen van haar kant.  Dan is het natuurlijk niet raar dat mensen zich daar over uiten op een nette manier.

Ik kan me niet voorstellen dat er psychologen zijn die uitspraken willen doen zonder enige basis te hebben om tot die uitspraken te komen. Mijns inziens moet je dan als psychologe zeggen: "van afstand verslag doen, en dan ook nog van vertekende televisie beelden? Daar kan ik geen verslag van doen als psychologe, dus ik doe hier niet aan mee. Ik ben immers geen beunhaas".

Ben het wel eens dat we nu voldoende hebben gezegd over de psychologe. Meer aandacht aan besteden lijkt mij dan ook nutteloos.

Groeten Henk-Jan
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: lukiam op 5-12-2003, 12:02:51
Ik kan me niet voorstellen dat er psychologen zijn die uitspraken willen doen zonder enige basis te hebben om tot die uitspraken te komen.

Ilse is dus wél een psychologe die uitspraken wil doen, en haar uitspraken zijn gebaseerd op tv beelden en dagboeken.
Maar ook bij Big Brother bijvoorbeeld was een psycholoog (Stefan Pont) die zich enkel baseerde op tv beelden.


Mijns inziens moet je dan als psychologe zeggen: "van afstand verslag doen, en dan ook nog van vertekende televisie beelden? Daar kan ik geen verslag van doen als psychologe, dus ik doe hier niet aan mee. Ik ben immers geen beunhaas".

beun·haas (de ~ (m.))
1 iem. die zonder de vereiste kennis of bevoegdheid een vak uitoefent => roffelaar

Bron: http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=beunhaas

Ik neem aan dat Ilse inderdaad geen beunhaas is.
Zij doet verslag van tvbeelden en dagboeken. En dat doet ze netjes vind ik.
Dat dat niet overeenkomt met de werkelijkheid is een heel ander verhaal. Die werkelijkheid ziet ze niet want daar is ze niet bij, dus het zou vreemd zijn als ze daar wél een verslag over zou maken.



Dan is het natuurlijk niet raar dat mensen zich daar over uiten op een nette manier.
Ik vind die manier dus niet netjes: ze wordt in mijn ogen volkomen belachelijk gemaakt en dat verdient ze niet vind ik.


Nogmaals: om haar hier zo af te kraken vind ik veel te ver gaan en (ook) niet berustend op de realiteit  ::niet-ok::



En dit is het laatste wat ik erover zeg.



Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 7-12-2003, 20:33:22
Hee die Lukiam!

Als dit jouw laatste bericht was over Ilse...nou ok dan... mijn laatste bericht ook. Wil écht benadrukken dat gisteren bij de finale ook heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel mensen (en zéker alle avonturiers!!!!!) moeten lachen om de uitspraken van Ilse. En al die mensen zijn echt niet gek. Dat hele gezeur van die psycholoog moeten ze gewoon niet meer doen. Als iedereen dat bijna zegt...en zeker ook alle avonturiers...laten we daar dan naar luisteren en dat voor waarheid aannemen.

gROETEN SPEEDYHJ
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 7-12-2003, 22:23:08
En al die mensen zijn echt niet gek.

He Speedy,

Wil je dit soort uitspraken overlaten aan de deskundigen? Als Ilse zegt dat ze gek zijn, of juist niet, dan zal het wel waar zijn.
 ;D  ;) ::ok::
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Vincent75 op 8-12-2003, 10:47:08
Nou ik nog even... Ik heb soms met veel plezier de opmerkingen van de psychologe gelezen. Zo vaak als ze er naast zat, zo vaak had ze ook gelijk. 50-50 score, dat is nogal makkelijk lijkt me. En ook een beetje zonde van de tijd. Eigenlijk had dit alles dus niet gehoeven.

Een grote fout die haar aan te rekenen valt... "Henk-Jan, een typisch geval van wel spieren, no brains" is met afstand de stomste opmerking ooit gemaakt. Henk-Jan is superslim en gebruikt zijn brains op een hele gezonde manier! Erg makkelijk hoor zo denken in stereotypen, hij is fysiek sterk, dus zal hij wel dom zijn... Foei mevrouw de psychologe.. ik zou volgend jaar meegaan of mijn mond houden... en niet op goed geluk maar wat gokken. Doe dat maar in het casino!
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Michele op 8-12-2003, 12:18:27
Mooi gesproken Vinnie!

Michèle ;)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 8-12-2003, 23:23:46
Ik zou toch zweren dat ik in dit topic ook een reactie van PP had gelezen... (zelf)censuur of heeft /me een brilletje c.q. een consult van Ilse nodig?
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: PPL op 8-12-2003, 23:54:21
Ik zou toch zweren dat ik in dit topic ook een reactie van PP had gelezen... (zelf)censuur of heeft /me een brilletje c.q. een consult van Ilse nodig?


Ach Cas. Al dat naschoppen.....Je weet ik vergeef mensen snel en bedaar ook snel. Maakt het uit. Licht niet aan jou.....:-)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 9-12-2003, 00:12:52
Dat siert je, PP!!  ::ok:: ::ok:: ::ok::
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 10-12-2003, 13:17:27
Hee Cas en anderen,

wat een topic he mensen?! AHhaha. Ik heb een voorstel: ik en alle andere avo's zijn zaterdag in Utrecht. Wie een oordeel wil hebben over een ander moet dat ook doen met goede argumentatie. Lijkt mij dat je mij en de andere avo's sowieso moet 'kennen'. Wil je een uitspraak over mij of over de andere avo's doen, kom dan eerst zaterdag gezellig met mij kletsen (of met één van de anderen). Kijk dan zaterdag of al die beelden die jullie hebben kloppen met de werkelijkheid. Wij alles zes zijn best wel tof hoor! Ja...net als iedereen toch? Alleen allemaal net ietsie pietsie anders... das toch ook leuk?!

Groeten en...........tot zaterdag  ;D

SpeedyHJ
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: showa op 10-12-2003, 13:32:19
Ilse: "Berekening kost Ellen de kop"  
Gepubliceerd op woensdag 10 december 2003
 
De laatste week was beslist de zwaarste week voor Peter Paul en Ellen. Fysiek werd het zwaarder, de competitiedrang nam toe en er waren minder sterke schouders en opbeurende praatjes. De emoties liepen steeds hoger op. Ellen moest het happend naar adem bijna opgeven. Peter Paul gilde en tierde tegen een gids omdat hij hoogtevrees kreeg. ‘Hij sprak geen Nederlands maar zal nu het woord paardenlul wel begrijpen.’
Bikkel
Voor Ellen kwam het dieptepunt toen ze een wedstrijdje langlaufen verloor. Hoe hard ze ook haar best deed, ze hield het niet meer bij. Doodop omhelsde ze achteraf haar tegenstander, en wist nog uit te brengen: ‘Wat ben jij een bikkel’. Ze dacht natuurlijk: ‘Wat ben jij een snikkel’.
Citaat
Ofschoon Freud bijna vijfentwintig jaar nadat hij zijn boek over moppen schreef, eraan toevoegde dat humor ook verlichtend kan werken in moeilijke omstandigheden, denken velen met hem dat grappen maken en lachen vooral symptomen zijn van onderdrukte agressieve en seksuele driften. Dat deze evenals de inhoud van dromen, waarop Freud zijn theorie over de humor baseerde, symbolische middelen zijn om je agressie of seksuele voorkeur jegens iemand te uiten. Uit onderzoek blijkt inderdaad dat verreweg de meeste humor agressief of seksueel is. Wat Freud beweerde is dus waar, al is het misschien om een andere reden.
Die overwinning leverde Peter Paul een kamer en een maaltijd op. Ellen moest bedelend langs hotels of ze de toiletten mocht schoonmaken in ruil voor een bed. Blij dat ze mocht bellen vroeg ze haar moeder snikkend om toch vooral te zorgen dat veel mensen op haar stemden.


Finale
Toen ze eindelijk op 3500 meter hoogte de finish van de race bereikten wisten de tegenstanders nog steeds niet hoe de finale zou verlopen. Peter Paul dacht een goede kans te maken als het een fysieke strijd zou worden, maar daar stond tegenover dat Ellen de afgelopen week populairder was. Terug in Nederland bleek er gestemd te worden door de afgevallen avonturiers en de internetters. Daarmee kregen beide avonturiers alsnog de rekening gepresenteerd voor wat anderen van hun gedrag vonden.

Wijf in mannenkleren
Citta, het jonge guppie dat als eerste afviel, mocht eerst. Uit de grond van haar hart verklaarde ze tegen Peter Paul dat hij een ongelooflijke zeikerd was, een wijf in mannenkleren, en dat haar stem naar haar maatje Ellen ging. Uiteraard kreeg Ellen ook de stem van Henk-Jan, ze waren al die tijd al een setje. Michèle liet weten dat ze Ellen toch zo’n bikkel vond - hoe cliché, laten we bikkel uitroepen tot verboden woord. Het is deze race zo vaak gebruikt dat het inmiddels totaal versleten is. Uiteraard gaf Michèle haar stem aan haar maatje Peter-Paul. Daarbij merkte ze heel raak op dat Ellens laatste move, waarbij ze Vincent wegstemde omdat die haar sterkste tegenstander was, haar erg was tegengevallen. Dat had ze niet van Ellen verwacht.

Berekenend
Wat Ellen niet had verwacht, was dat juist dit berekenende gedrag haar nu de overwinning zou gaan kosten. Nadat Ellen Vincent zomaar wegstuurde kon je wel verwachten dat Vincent zijn stem aan Peter Paul zou geven. ‘Een branieschopper, zeiken over peuken, mensen grof confronteren, soms werd ik er doodziek van, maar je bent de allergrootste doorzetter die ik ken.’

Gelijke stand
Met die gelijke stand moesten de internetstemmers beslissen. Dat bleek niet in Ellen’s voordeel. Een strijd tussen de twee besten is leuker om te zien: Vincent had in die finale moeten staan. Dat Ellen dat niet aandurfde kan wel eens ten koste zijn gegaan van haar populariteit op het beslissende moment. En zo komt het dat Peter Paul, die fysiek minder sterk is dan Henk-Jan en Vincent, die het minst sociaal is in het hele avonturiersteam, die het vaakst ruzie heeft gezocht en het hardste vloekte, toch de overwinnaar is. Hij gaat met twintigduizend euro naar huis. Ellen slechts met mooie herinneringen. Al verklaarde ze zelf snikkend: ‘ik ben ook een beetje winnaar’. Tuurlijk, maar wel zonder prijs.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Hanja op 10-12-2003, 13:56:50
Jeetje!!!  Nou, PP, neem Ilse eens mee voor een kopje koffie, misschien schrijft ze daarna wel een rectificatie!!!
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: nilsma op 10-12-2003, 14:06:42
Vraag maar of ze ook komt de 20e .Dan kunnen we haar vertellen hoe wij erover denken ;)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Vincent75 op 10-12-2003, 14:07:07
Voor alle duidelijkheid: Peter Paul is fysiek 100 x sterker dan ik.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Pim op 10-12-2003, 14:54:26
Volgens mij heeft die Ilse alleen de tv uitzendingen gezien. Ze dacht in het begin dat er een "Ella" mee deed, en als Tim "Ellen" uitspreekt lijkt het verdacht veel op "Ella".
Wel lachen om die onzin te lezen  ::ok::
volgend jaar niet meer doen...  ::niet-ok::
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Sciolto op 10-12-2003, 17:04:26
Ilse is een beetje gekrenkt en reageert zich nu af. Ze is toch ook maar een mens; een troostende gedachte voor ons en wellicht een leermoment voor haar. Dat woord is hopelijk nog niet versleten. Duidelijk was wel dat het laatste 'verslag' voor haar het minst leuke was om te doen. Hoe zou dat toch komen ? Anyway, laat ik mij verder maar niet verleiden tot psychologische bespiegelingen, daarvoor heb ik niet de benodigde papieren  :-X ::vergroot::

Ron
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: tinkje op 10-12-2003, 17:37:31
Vraag maar of ze ook komt de 20e .Dan kunnen we haar vertellen hoe wij erover denken ;)

Strak plan Nilsma !
Zet haar maar op de gastenlijst.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Citta op 10-12-2003, 17:43:39
hahahahahahahahahaha lach me rot om dat wijf!!!
Ik hoop dat ze komt de 20e !! Denk alleen dat ze niet durft.
Ach we zien wel.
Dikke kus
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Michele op 11-12-2003, 10:59:24
Haha, het wordt steeds grappiger... dikke snikkel; I love the word Bikkel (en wat zegt Freud daarover?).

Een hardop lachende Michèle ;) (mijn dag kan nu al niet meer kapot)
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: PPL op 11-12-2003, 12:01:07
Weet iemand, waar ik eigelijk haar analyses kan lezen. Ben wel erg benieuwd....

Peter-Paul
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Secbomb op 11-12-2003, 13:19:46
Hehehehe wat een doos die Ilse zeg
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: mapel op 11-12-2003, 13:25:02
Weet iemand, waar ik eigelijk haar analyses kan lezen. Ben wel erg benieuwd....

Peter-Paul

Lees en huiver!!!!!

http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=410890/sc=885a56
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Cas op 11-12-2003, 20:33:28
Citaat
Ilse studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast deed ze een deel van de psychologie-opleiding in Leiden.

Is ze nou psychologe of niet? Ik denk het niet, anders had in haar 'biografie' wel staan dat ze psychologie had gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. 't Zal wel de schriftelijke cursus van de LOI zijn.
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: Henk-Jan op 11-12-2003, 23:43:41
CAs!!!!

Wil jij het niveau van de LOI cursussen NIET naar beneden halen!!!???  ;D

SpeedyHJ
Titel: Re: Ilse de Psychologe
Bericht door: jeroen234 op 12-12-2003, 14:37:08
ben blij dat ik de avonturiers
gewoon op schiphol heb kunnen leren kennen
zowel bij vertrek als weer bij terug komst in nederland
en na die eerste terug komst er steeds samen met Citta ben geweest

als ilse echt iets had willen schrijven dan had ze dat ook moeten doen
ze bijten echt niet ofzo hoor!!!

zijn ook maar normale mensen
net als jij en ik

maar helaas voor alles wat iets met planetrace temaken had
was het zodra je weggestemt was totaal over en lieten ze je links liggen

alleen planetrace.org had de moed daar steeds weer tezijn
soms zelfs 2x op 1 dag voor 1 avonturier