Auteur Topic: Het laatste nieuws over de PlanetRace  (gelezen 95462 keer)

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #260 Gepost op: 28-11-2003, 21:25:27 »
Morgen verder

Twee Avonturiers over


Na het laatste checkpoint van een etappe en de emotioneel uitputtende stemceremonie gunt PlanetRace de Avonturiers doorgaans een beetje rust. Zo ook vandaag. Na het vertrek van Vincent hebben Ellen en Peter-Paul de rest van de middag en avond de tijd om weer op krachten te komen. Morgen begint de volgende etappe, en dat is ongetwijfeld snel genoeg voor de twee finalisten.
Voor de trouwe fans hebben we hier nog een paar aardige foto’s bijgeplaatst.
 
Op de kleine zie je het overvloedige ontbijt dat zij gisteren bij elkaar hebben verdiend.
De Avonturiers laten zich de croissants, flensjes en papaya goed smaken. Tegen een achtergrond van een Ngorongoro krater kun je ook niet anders dan genieten lijkt ons.



het triomfantelijke beeld van het behalen van het checkpoint.

Het interview met Vincent hebben we ook van nieuw beeld voorzien, de schildpadjes hebben plaats gemaakt voor een leeuw maar de boodschap is hetzelfde. Ellen stemt Vincent weg.



Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php

Offline Marretje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #261 Gepost op: 29-11-2003, 11:07:40 »
Laatste etappe.
Twee Avonturiers gaan door.
Foto gemaakt met  Digital IXUS 400

De laatste etappe van de PlanetRace is begonnen, met nog twee Avonturiers in de race voor het geld, de eer en roem trekken wij verder naar Lake Ndutu het eerste checkpoint van vandaag. Een Gids heeft dit vandaag weten te ontdekken en staat meteen op kop in de snelste Gidsen-competitie van deze etappe.
Zodra Peter-Paul en Ellen vertrekken zetten wij het volgende checkpoint klaar. Zoek de hints op de gebruikelijke plaatsen en markeer jouw checkpoint op de kaart!

Bron:http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #262 Gepost op: 29-11-2003, 14:44:39 »
De overblijvers

Het groepsgevoel is weg


Nadat Vincent naar huis was gestuurd bleek dat de afgelopen week eigenlijk geen enkele sprake meer was van een groep. Na het afscheid van Henk-Jan, gingen de overgebleven drie avonturiers als individuen verder. Ze hadden te weinig met elkaar om nog samen te strijden. Ellen ergerde zich aan het lompe gedrag van Peter-Paul, Vincent vond Ellen maar een zeur en Peter-Paul zat zichzelf te veel in de weg om echt aansluiting met één van beiden te krijgen.

De laatste week van de Planet Race met Ellen en Peter-Paul belooft dan ook een interessante te worden. De twee zijn echte tegenpolen en geven allebei aan vol voor de winst te willen gaan. Maar ook de komende week zullen ze elkaar echt moeten helpen en als een team moeten opereren. En dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php


Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #263 Gepost op: 29-11-2003, 16:51:51 »
Lake Ndutu

Door naar Arusha


De Avonturiers zijn aangekomen bij Lake Ndutu. Hier nemen zij de coördinaten in ontvangst voor het volgende checkpoint. Een van de Gidsen heeft dit weer feilloos weten te markeren op de kaart. De Avonturiers keren terug naar Arusha, waar zij een aantal dagen geleden hun reis naar de Kilimanjaro begonnen zijn. Met de coördinaten krijgen zij ook een extra opdracht mee voor onderweg, in het stadje Mto Wa Mbu zullen zij weer op jacht moeten naar de big five, maar nu op de markt.
De opdracht luidt: ‘Koop standbeeldjes van de big five’. Hopelijk is deze variant van de opdracht beter te doen dan de big five in de Ngorongoro krater, daar wisten ze er namelijk maar twee te spotten.


Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #264 Gepost op: 29-11-2003, 18:21:09 »
Opdracht big five..

Stoffige tocht


Ellen heeft de opdracht op de markt bij Mto Wa Mbu gewonnen. Ze heeft haar afrits broek geruild en kreeg 5 dollar voor de beeldjes van de Big five. Hiermee had ze eten verdient, maar verkoos 5 min bellen als beloning boven het eten.
Na een lange rit over de stoffige wegen van Tanzania hebben de Avonturiers Arusha bereikt. Hier zullen zij de nacht doorbrengen om morgen weer verder te racen.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #265 Gepost op: 30-11-2003, 13:35:03 »
Zweven over de Serengeti

Terugblik op zaterdag


De twee finalisten van de PlanetRace werden zaterdagochtend na alle inspanningen van de voorbije week getrakteerd op een ballonvaart over het Serengetipark met aansluitend een champagne-ontbijt.
Ellen en Peter-Paul werden in alle vroegte uit hun bed getrommeld door Tim, met de mededeling dat ze een verrassing te wachten stond. Slaapdronken schoten ze hun kleren aan en stapten ze in de landrover, geen idee wat ze te wachten stond. Terwijl de lucht op het oosten door de opkomende zon vuurrood kleurde, ontwaarden de twee in de verte de contouren van de hete luchtballon die ze over de uitgestrekte Serengeti zou voeren.
In het mandje onder de ballon zweefden de twee even later over het Afrikaanse wildpark. Onder hen gleden de wildebeast, nijlpaarden en gazellen langzaam voorbij. De serene rust in de lucht werd slechts af en toe verstoord door de hevig sissende brander van hun ballon. Peter-Paul en Ellen haalden de herinneringen van de afgelopen vier weken Planet Race op en kwamen tot de conclusie dat deze ballonvaart zéker in het rijtje hoogtepunten paste, samen met het Brazilaanse eiland Fernando de Norhonha en de beklimming van de Chileense Villarica-vulkaan.
Eenmaal weer met beide benen op de grond kregen de twee een super-de-luxe ontbijt voorgeschoteld in een setting die niet had misstaan in de film Out Of Africa. In de schaduw van een stokoude acacia en in de achtergrond nieuwsgierige zebra's nipten ze van hun champagne en genoten van authentiek English breakfast.
Beide Avonturiers leken de spannende stemronde waarin Vincent naar huis gestuurd werd in één klap vergeten.
De rest van de dag spendeerden de Avonturiers voornamelijk in een landrover. Uit de opgegeven coördinaten bleek dat ze terug moesten naar Arusha, de poort naar de Serengeti. Onderweg op een lokale markt kregen ze de opdracht om individueel van elkaar de beeltenissen van de dieren van de 'big five' te kopen. Ze kregen daarvoor 5.000 Tanzaniaanse schilling. Uiteindelijk kwam Ellen als eerste met de beeldjes van een leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard tevoorschijn. Het had haar precies 5.000 schilling gekost plus één van haar twee afritsbroeken.
Met deze overwinning op Peter-Paul won ze een telefoongesprek met het thuisfront. Vijf minuten lang babbelde ze met haar ouders. In de zinderende hitte van Tanzania vroeg Ellen haar moeder onder meer om snert te maken, wanneer ze terug komt van de Planet Race.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php


Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #266 Gepost op: 30-11-2003, 13:37:28 »
Via school

Avonturiers naar Kajiado


Deze morgen zullen Ellen en Peter-Paul naar Kajiado trekken. Maar niet voor ze een opdracht vervuld hebben. In Arusha staat nog het een en ander op het programma. Ze krijgen de opdracht een school in deze stad te vinden waar ze een aantal activiteiten zullen doen.
Inmiddels zijn zij op weg deze school te zoeken wat inhoud dat jullie op zoek kunnen naar nieuwe hints. Hiermee kunnen jullie het eerst volgende checkpoint na Kajiado ontdekken en op de kaart markeren. Ben je de snelste van de etappe, win je twee tickets naar Rio de Janeiro.



Bron:http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #267 Gepost op: 30-11-2003, 13:38:59 »
Shule Ya MsingiSchool gevonden.

Avonturiers krijgen les


De Avonturiers hebben in Arusha de Shule Ya Msingi gevonden. Dit is een openbare school die met steun van onder andere de broedergemeenschap van de Edmund Rice School –die ernaast ligt- onderwijs verzorgd in Arusha. De school ligt midden in een sloppenwijk en geeft gratis les aan zo’n duizend kinderen. Door bijvoorbeeld taalonderwijs wordt de kinderen een kans op een beter leven gegeven, en zou ze kunnen stimuleren verder te leren. Ook het analfabetisme in Tanzania wordt hiermee terug gedrongen.

Normaal gesproken is de school gesloten op zondag, maar ter ere van hun bezoek hebben zo’n honderd kinderen besloten vandaag te komen. Ellen en Peter-Paul zullen een paar lessen in verschillende klassen volgen om zo kennis te maken met lokale muziek en dans. Als tegenprestatie, en onderdeel van de opdracht zullen zij de kinderen een Nederlands liedje proberen te leren.



Brn:  http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #268 Gepost op: 30-11-2003, 17:10:19 »
Kajiado bereikt

Door naar Nairobi


Na hun bezoek aan de Shule Ya Msingi zijn de Avonturiers in een taxi gesprongen op weg naar het busstation van Arusha. De kosten van het vervoer per taxi, daar moesten ze zelf voor opdraaien. Van het budget is hopelijk nog voldoende over om de rest van de etappe mee uit te zingen. Het lijkt ons dat de twee inmiddels wel voldoende ervaring opgedaan met het afdingen en zo goedkoop mogelijk regelen van vervoer. Na het busstation bereikt te hebben, zijn ze in een gereedstaande bus naar Kajiado gestapt, waar ze inmiddels aangeland zijn.



Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #269 Gepost op: 30-11-2003, 18:49:16 »
Stemmen!

Van groot belang voor winnaar


Ondanks het feit dat er geen zichtbare gevarenzone meer te zien is op de internetsite, zou je kunnen zeggen dat de Avonturier met de minste stemmen er nog steeds inzit. Tot de laatste minuut voor de grote finale, zaterdag, blijven de stemmen doortellen. In de finale, waarin de winnaar van PlanetRace 2003 op zal staan, tellen de internetstemmen wel degelijk mee en kunnen zelfs doorslaggevend zijn. Het is dus van het grootste belang dat je ieder gepasseerd checkpoint opnieuw je stem uitbrengt en daarmee ervoor zorgt dat jouw favoriet zaterdag de meeste stemmen in de wacht gesleept heeft.
Het gevecht om de eerste plaats is inmiddels weer in volle gang, zowel in Tanzania als op de site. De fans van Ellen en Peter-Paul doen hun uiterste best hun favoriet aan kop te houden, en ze wisselen nogal eens van plaats. Wie gaat er met champagne, de eer en het geld naar huis? De sfeer wordt grimmiger, de spanning neemt toe. Alle ingredienten voor een spannende finale zijn aanwezig!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #270 Gepost op: 30-11-2003, 22:18:40 »
Nairobi bereikt

Op naar Zurich


Ellen en Peter-Paul zijn na een lange busreis aangekomen in de hoofdstad van Kenia, dat pikken ze toch ook maar even mooi mee. Misschien dat het ze zal spijten, maar ze zullen  niet door dit prachtige land gaan racen. De PlanetRace gaat door naar het volgende continent, Europa. Vannacht iets voor een Keniaanse tijd zullen de Avonturiers als alles goedgaat in een vliegtuig naar Zürich, Zwitserland stappen. Of zij daar ook blijven en de PlanetRace in dit Alpenland doorzetten laten we nog even in het midden, daar kunnen jullie zelf achterkomen.


Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #271 Gepost op: 1-12-2003, 09:57:41 »
Kloten

Here we come!


Onze excuses voor de titel van dit stukje, maar zo heet het vliegveld in Zürich nou eenmaal, en dat kun je natuurlijk niet ongemerkt laten voorbij gaan.
Na een aantal uur op Nairobi Airport gewacht te hebben, kunnen de Avonturiers eindelijk verder naar Zwitserland.



Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #272 Gepost op: 1-12-2003, 11:29:38 »
Avonturiers in Zürich

Geland maar nog niet op weg naar eerste checkpoint


De Avonturiers zijn vanmorgen in alle vroegte geland in Europa, het vierde continent in de PlanetRace. In Zwitserland zullen zij het eerste checkpoint van vandaag moeten vinden, maar dat is helaas nog niet geraden. Dus bij deze een oproep aan alle Gidsen die graag zien dat de Avonturiers door kunnen racen, ga naar de kaart, open het hintsboekje en zoek de andere hints op de partnersites.
Los ze snel op en markeer op de kaart van Zürich waar Ellen en Peter-Paul heen moeten.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #273 Gepost op: 1-12-2003, 13:19:12 »
Naar Burkliplatz

Met individuele opdracht


Na geruime tijd gewacht te hebben kunnen de Avonturiers dan toch op weg naar de Burkliplatz. Vanaf de Lindenhof worden ze losgelaten in Zürich, met een soort ov-kaart moeten zij de hele stad zien te doorkruisen op zoek naar het plein waar het checkpoint is. Bij vertrek op de Lindenhof hebben ze beiden een opdracht meegekregen, daarover zo meer



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #274 Gepost op: 1-12-2003, 13:22:53 »
Individuele opdracht

Raadsels


De Avonturiers zijn in de finale van de PlanetRace aangeland en daarom zullen zij meer en meer individuele opdrachten krijgen. Vandaag hebben zij de hele dag de tijd om twee raadsels op te lossen. Beiden hebben een envelop gekregen met daarin een beschrijving van een plaatselijke lekkernij die ze moeten kopen. Ellen een envelop met de opdracht: Bij de parade vind je de lekkernij van de man uit Luxemburg. En Peter-Paul met:  Bij het mooie uitzicht vind je de gebraden lekkernij van de man uit Zürich.
Lukt ze het ze allebei deze raadsels op te lossen verdienen ze samen een Zwitserse culinaire specialiteit, een kaasfondue. Is er maar een gelukt, is het jammer voor de ander en zal er een genieten van de kaasfondue. De hele dag zijn ze samen op weg en zullen dus ook samen moeten inschatten wanneer welke opdracht opgelost zal worden. Wie is bereid voor de ander zijn of haar eigen beloning op te offeren, wordt het harmonie of strijd? Dit kan nog interessant worden, aan het eind van de dag weten we meer.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16
 

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #275 Gepost op: 1-12-2003, 14:05:22 »
Burkliplatz bereikt

Door naar Landungstelle Zurichhorn


De Avonturiers gaan voorspoedig door Zürich heen. Binnen anderhalf uur hebben zij het checkpoint weten te bereiken en kunnen door naar het volgende, de Landungstelle Zurichhorn, het casino.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #276 Gepost op: 1-12-2003, 14:18:48 »
Wachten

Avonturiers missen ferry


Bij de Berkliplatz hadden de Avonturiers zo snel mogelijk een ferry moeten nemen naar het casino waar het volgende checkpoint te vinden is. helaas voer deze voor hun neus weg toen ze hem eenmaal gevonden hadden. Openbaar vervoer heeft zo zijn nadelen. Er zit niets anders op dan te wachten op de volgende die om half drie vertrekt.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #277 Gepost op: 1-12-2003, 15:34:42 »
Casino bereikt

Op naar Grossmunsterkirche


Na even op de ferry gewacht te hebben gaat de race voor de twee finalisten voorspoedig door. Eenmaal op het meer, blijkt het volgende checkpoint vlakbij een halte van de ferry te liggen. Bij halte Zürichhorn stappen ze weer van boord. Het casino is duidelijk te zien. Als een speer erheen en daar blijkt dat een Gids ook het volgende checkpoint alweer heeft weten te ontdekken. Geen vuiltje aan de lucht dus, de Avonturiers kunnen meteen door.
Op naar de Grossmunsterkirche. Het checkpoint zelf ligt boven in de Oosttoren van de kerk, dat wordt dus nog een aardige klim.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #278 Gepost op: 1-12-2003, 16:52:05 »
Grossmunsterkirche

Beklimming succes, laatste checkpoint dag een feit


De kerk moet niet heel moeilijk te vinden zijn geweest, het is gebouwd op een heuvel en kijkt over Zürich uit. De Avonturiers hebben ook dit checkpoint erg snel gevonden en na door de kerk via een nauw trappenstelsel de Oosttoren bedwongen te hebben staan ze triomfantelijk naast Tim. Een praktisch aspect van de crew is inmiddels dat zij de Avonturiers amper voor kunnen blijven, zo snel gaan ze. De opgebouwde ijzeren conditie en de drive waarmee ze de checkpoints bestormen maakt het met de week moeilijker voor de crew om bij het bereiken van checkpoints aanwezig te zijn om de aankomst te filmen, maar dat terzijde.
Ellen en Peter-Paul hebben het weer volbracht, en daarbij de opdracht ook nog eens glorieus vervuld. Er wacht hen na een vermoeiende dag en nacht een heerlijke kaasfondue in een authentiek Zwitsers restaurant



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline Marretje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #279 Gepost op: 1-12-2003, 19:37:33 »
Gisteren in Arusha.
Beter laat dan nooit.
Foto gemaakt met  Digital IXUS 400

Gisteren waren we helaas niet in de mogelijkheid beeld bij de stukjes over de dag te plaatsen omdat dit er simpelweg niet was. Vandaag hebben we gelukkig weer ‘normaal’ contact met onze mensen op locatie, en bevinden zij zich weer in een land waar alles voor handen is. Wij willen jullie de beelden die zij schoten op de school in Arusha niet onthouden, vandaar dat we dit nu alsnog doen. Op de foto bij dit stukje zie je Peter-Paul de kinderen aanwijzen waar Nederland ligt. De wereldkaart is op de muur geschilderd, en hij neemt de hele klas mee om ons land te laten zien. Ellen legt uit dat het bij ons veel kouder is,, zodat er niet zulke lekkere vruchten groeien als in Afrika. Op de grote foto (klik op de afbeelding) zie je Ellen en Peter-Paul schriften en pennen uitdelen.
 Ze gaven aan zich hierbij wel weer een beetje de westerlingen met geld te voelen, maar het heeft ze zeker aan het denken gezet; ‘Aan de ene kant voel je je weer zo'n blanke met geld, maar anderzijds weet je dat dit gewoon noodzakelijk is. Alles begint bij educatie’ vertelt Ellen stellig. Peter-Paul vond het bezoek aan de school wel de meest waardevolle middag van de hele PlanetRace. De armoede van de kinderen, de kapotte schoenen en de gescheurde kleren hebben hem aan het denken gezet: ‘Die 'Zak van Max' vulde ik nooit, maar daar komt nu verandering in.’
LAATSTE NIEUWSARCHIEFmaandag , 01 december 2003

Bron:http://www.planetrace.nl/main.php