Auteur Topic: Etappe 2 - CP 7  (gelezen 17321 keer)

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Etappe 2 - CP 7
« Reactie #60 Gepost op: 13-11-2003, 19:14:50 »
Hints, de uitleg

Frutillar verklaard
[img]http://www.planetrace.nl/media/repository//13-11/verklaard.jpg/img]

Dit checkpoint werd ontdekt door een snelle Gids. Niet zo snel dat hij of zij nu de ranglijst met snelste Gidsen aanvoert maar ruim op tijd voor onze Avonturiers. De hints voor dit checkpoint Frutillar, dit keer vier, zullen we hieronder uitleggen.


 


Hint nummer een:


Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ... en ik zie er 2.


Deze hint werd vergezeld van een foto die ook werkelijk vanuit Fruitillar gemaakt is. Als je goed keek zag je dat dit een vulkaan was. Nou heeft Frutillar een prachtig uitzicht op maar liefst twee vulkanen, Ossorna en Calbuco. Op de kaart waar de Gidsen op zoeken waren deze echter moeilijk te zien. Dus wij zagen wat jullie niet zagen en we zagen er twee.


 


Hint nummer twee


Bekende maestro's komen hier al sinds 1968.


Frutillar is een stad met waar veel culturele gebeurtenissen plaatsvinden. Een daarvan is het Semana Musical de Frutillar. Een wereldberoemd muziekfestival dat sinds 1968 gehouden wordt. De maestro’s waar de hint van spreekt zijn de dirigenten en componisten die hier gastoptredens verzorgen.


Hint Nummer drie
Edmundo, een verre neef van "the Fonz", heeft hier een natuurreservaat opgericht.
The Fonz komt uit de bekende comedyserie Happy Days en werd gespeeld door Henri Winkler. Vlak bij Frutillar bevindt zich een natuurreservaat(je) Het Reserva Forestal Edmundo Winkler, zoals de naam al doet vermoeden is dit reservaat inderdaad opgericht door Edmundo Winkler, de verre neef van de Fonz.

 





Hint nummer vier:
Over 11 dagen is er, voor de 177ste keer, weer een feestje.
Dit maakte het wel heel makkelijk, Frutillar bestaat officieel sinds 23 nov 1856. Toen de hint gisteren 12 november online kwam zou de stad over 11 dagen 177 jaar bestaan, reden voor een feestje dus.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45