Auteur Topic: Het laatste nieuws over de PlanetRace  (gelezen 95379 keer)

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws van planet(race).nl
« Reactie #40 Gepost op: 3-11-2003, 19:04:27 »
Avonturiers arriveren

Snel verder naar Chapadoa Plateau



De Avonturiers zijn aangekomen op het checkpoint Trans Atlantic Rainforest. Na een korte rustpauze gaan zij snel verder naar het Chapadoa Plateau. Ditmaal zullen ze weer moeten lopen, de buggy’s worden achtergelaten. Eenmaal aangekomen zullen ze hier hun kamp maken en wederom overnachten in een tentje.
Op de kaart ‘Waar zijn ze nu’ kun je hun voortgang naar het plateau bekijken.

Houd ook de hints in de gaten! De Avonturiers hebben je hulp als gids weer nodig bij het vinden van het volgende checkpoint.

Bron: www.planetrace.nl

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws van planet(race).nl
« Reactie #41 Gepost op: 4-11-2003, 09:23:01 »
Tussenstand bekend

Michele en Cita in gevarenzone


Na aankomst op de camping, de tenten opgezet, maken de Avonturiers zich gereed voor het avondeten. Jammer genoeg is rust ze niet gegund. Al snel komt Tim Immers bij ze zitten met een spijtige mededeling. Het punt in de week is bereikt dat bekend wordt gemaakt wie de minste stemmen heeft. In de tussenstand staan Michele en Citta onderaan, zij zitten in de gevarenzone.


Aan het eind van de week zal een van de twee Avonturiers met de minste stemmen door de groep weggestemd worden. Gelukkig voor Citta en Michele kan de stand nog veranderen, maar daar hebben ze jullie hulp wel bij nodig.
Mobiliseer dus al je vrienden, kennissen en je hele familie en breng ieder checkpoint opnieuw een stem uit op je favoriete Avonturier.

Op de site kun je live zien wie op het moment de meeste stemmen heeft. De Avonturier wiens pasfoto het meest links staat, staat bovenaan in de rangschikking. Wil jij je stem uitbrengen? Klik dan op je favoriete Avonturier op het namenlijstje rechts naast de foto


Bron: www.planetrace.nl

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws van planet(race).nl
« Reactie #42 Gepost op: 4-11-2003, 09:27:10 »
Moment van de waarheid

Groep neemt nieuws rustig


Inmiddels is op het controlcenter in Hilversum beeld binnen gekomen van het moment van de waarheid. Tim maakt bekend wie er in de gevarenzone zitten. Ze lijken het nieuws vrij rustig in ontvangst te nemen. Natuurlijk is er nog geen vrouw overboord, dit is een tussenstand. Het is alleen wel duidelijk dat Michele en Citta er alles aan moeten doen hun fans te mobiliseren om op ze te stemmen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat jullie in Nederland in handen hebben wie van de Avonturiers er werkelijk kunnen afvallen.

Mobiliseer dus al je vrienden, kennissen en je hele familie en breng ieder checkpoint opnieuw een stem uit op je favoriete Avonturier.


Op de site kun je live zien wie op het moment de meeste stemmen heeft. De Avonturier wiens pasfoto het meest links staat, staat bovenaan in de rangschikking. Wil jij je stem uitbrengen? Klik dan op je favoriete Avonturier op het namenlijstje rechts naast de foto’s


Bron: www.planetrace.nl

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws van planet(race).nl
« Reactie #43 Gepost op: 4-11-2003, 09:30:20 »
RaceDag twee

Een makkelijk dagje?


Op dag twee van de PlanetRace hebben de Avonturiers zich glorieus door de beproevingen heengeslagen. Na een onrustige nacht op het strand zijn ze al vroeg uit de veren. Tegen half zeven alle tentjes ingepakt en voorbereidingen voor de dag getroffen. Naar de supermarkt om brood, fruit en vooral water in te slaan. Na een lekker ontbijt lopen ze terug om de instructies voor het eerste checkpoint in ontvangst te nemen. Dit blijkt alles mee te vallen; per buggy moeten ze naar een WNF-natuurpark zien te navigeren. Het werken met de GPS gaat ze al een stuk beter af dan gisteren. Zonder veel moeite bereiken ze een pont die hen over een rivier zal varen. Met buggy en al worden ze de rivier overgezet. Hier wacht hen echter een kleine teleurstelling, vanaf dit punt zullen te voet verder moeten gaan. En weer trekt de hele groep zwaar bepakt over een heet strand. Vooral Peter-Paul lijkt veel last te hebben van de hitte, het zweet gutst van zijn gezicht. Ze bereiken het checkpoint Trans Atlantic Rainforest. Na de coördinaten voor Chapadoa Plateau in ontvangst te hebben genomen trekken ze het woud in via een oude piratentrap.
De groep werkt goed samen en zonder verassingen bereiken ze het laatste checkpoint van vandaag. Helaas mogen de Avonturiers hun tent niet opzetten op het plateau en maken ze nog een stevige wandeling naar een camping. Na de tenten opgezet te hebben staat Tim in het kamp. Hij deelt de groep mee dat Michele en Citta in de gevarenzone zitten. Zij zullen meer stemmen moeten vergaren. Al met al een makkelijke Racedag voor de groep met een minder makkelijk eind voor twee Avonturiers.

Bron: www.planetrace.nl




Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws van planet(race).nl
« Reactie #44 Gepost op: 4-11-2003, 10:53:14 »
Het volgende checkpoint?


De Avonturiers hebben jouw hulp als Gids nodig



Na een redelijk makkelijk dagje staan de Avonturiers vandaag nieuwe uitdagingen te wachten in de PlanetRace! Vandaag racen ze weer tussen 12.30 en 17.00 uur Nederlandse tijd. In deze uren moeten zij twee checkpoints zien te bereiken. Daarvoor zijn ze echter wel afhankelijk van jullie als Gids. Ze krijgen de coördinaten van het volgende checkpoint pas door als jullie dat checkpoint op de site geraden hebben.
Hoe doe je dat? Hou de site, de rest van het internet, Yorin FM en de televisie goed in de gaten voor hints. Heb je hints gevonden, ontcijfer deze en ga naar Planetrace.nl. Hier vind je een kaart waar je met een marker het volgende checkpoint aan kunt geven. Ben wel zeker van je zaak, want je mag maar een keer prikken!
De Avonturiers kunnen niet zonder jou als Gids.

Bron: www.planetrace.nl

Dit gaat dus over vandaag = 4 november en betreft CP 6 en CP 7

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws van planet(race).nl
« Reactie #45 Gepost op: 4-11-2003, 11:01:44 »
Verslag van planet.nl

 
Planet Race-crew ontsnapt aan overval

 
 
Gepubliceerd op dinsdag 04 november 2003

 
Problemen voor de crew van Planet Race. Onderweg naar Pipa ontstapte ze ternauwernood aan een overval. De avonturiers hadden een wat minder hectische dag.
Crew ontsnapt aan overval
Bandieten hebben maandag geprobeerd de crew van de Planet Race te overvallen. Onder begeleiding van gewapende politie-agenten kon de ploeg zijn weg vervolgen.

Onderweg van Natal naar Pipa wilde een personenauto met daarin twee onbekenden de bus van de ploeg van de weg snijden. Toen dat niet lukte, reed de auto voor de bus uit en probeerde verderop wegblokkade op te werpen. Dankzij de tegenwoordigheid van geest van de buschauffeur hadden de overvallers het nakijken. De chauffeur keerde razend snel zijn bus en reed terug naar Natal om de politie in te lichten.

De crew kon Natal uiteindelijk veilig verlaten, dankzij een heuse politie-escorte. Een wagen met daarin gewapende militaire politie reed achter de bus aan om potentiele overvallers af te schrikken. De ploeg van de Planet Race moet maandag de aandacht van de overvallers getrokken hebben, toen een volle dag op het strand van Natal werd doorgebracht. De twee cameraploegen, de grote lading bagage en de vele electronische apparatuur heeft hen waarschijnlijk op het idee gebracht.

Sunrise Travel, de lokale organisatie waarmee de crew van Planet Race samenwerkt, zegt zoiets nog nooit eerder meegemaakt te hebben.

Avonturiers komen op krachten
Na hun loodzware voettocht door Natal en over het strand, konden de avonturiers tijdens de tweede dag weer wat op adem komen. Het eerste deel van de tweede etappe legden ze af in stoere buggies. Met hun haren wapperend in de wind reden ze via de openbare weg naar de verlaten stranden ten zuiden van Natal.

De GPS-navigatie gaat ze steeds beter af en ook finacieel heeft de groep weinig reden tot klagen. De stemming is dan ook opperbest. Zelfs zo goed dat Peter-Paul vandaag een pakje sigaretten mocht kopen van zijn mede-reizigers. Van de 'feestvreugde' binnen de groep was 's avonds, na de komst van presentator Tim Immers, weinig over. Tim reikte voor het eerst de rode armbanden uit aan de avonturiers die het minst populair zijn bij de internetters. Voorlopig moeten Michèle en Citta met de armbanden lopen. De meiden baalden er stevig van dat zij zo weinig stemmen vergaren, maar realiseren zich dat populariteit sterk heen en weer schuift.

Bron:http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=415257/sc=1894b1
 
 
     
 

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #46 Gepost op: 4-11-2003, 19:29:25 »
Wachten op de bus

Avonturiers lopen vertraging op


De Avonturiers lopen naar een busstation in Pipa en na enig gepuzzel hebben ze ontdekt dat om in Reciffe te komen zij even verderop moeten overstappen. Na fout gekochte kaartjes weer omgeruild te hebben, kunnen ze op pad. Redelijk relaxed vandaag, een busreis zal de blaren ontzien.
Aangekomen bij de overstap hebben ze een kleine tegenvaller te verwerken. De bus naar Recife vertrekt ruim twee uur later. Wachten dan maar.

Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Hier gaat het er dus om dat de avonturiers onderweg zijn naar CP 6

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #47 Gepost op: 4-11-2003, 19:32:57 »
VGZ-arts Marije

Gezondheid Avonturiers in goede handen


Om de Race op een verantwoordelijke manier te laten verlopen, is er dit jaar opnieuw een VGZ-arts meegestuurd om te waken over de gezondheid van de Avonturiers. In een gesprek met de controlroom in Hilversum vertelde zij ons over de gesteldheid van de groep. Al met al gaat het heel aardig, op wat kleine dingen na, aldus Marije. Vanmorgen heeft zij de voeten van vier van de zes avonturiers onderhanden genomen, de blaren doorgeprikt en de pijnlijke plekken mooi afgeplakt.
Verder is het vooral wennen aan de hitte, het sjouwen met zware rugzakken in ruim dertig graden is niet niks. Marije heeft ze er op gewezen vooral veel water te blijven drinken, maar ook het eten niet te vergeten. De Avonturiers hebben dit de eerste dag enigszins genegeerd, maar nemen het nu erg serieus. “Ik geloof dat ze net vijftien liter water gekocht hebben!”, vertelt ze.

Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #48 Gepost op: 4-11-2003, 19:35:59 »
Bus eindelijk vertrokken

Avonturiers kunnen door


Na ruim twee uur gewacht te hebben in Gioaninha op de aansluitende bus naar Recife, zijn de Avonturiers weer op weg naar dit checkpoint. Het is natuurlijk een busreis op z’n Brazilliaans, dus je weet maar nooit hoe lang het gaat duren.

Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

De avonturiers zijn dus onderweg naar CP 6

Offline Marretje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #49 Gepost op: 4-11-2003, 19:36:45 »
he lukiam...ik hoop dat je dit verslag hier blijft doen.
deze week heb ik toevallig vakantie en kan bijna alles volgen...maar de komende weken dus nie...kan ik dus alleen tussen 16.30 en 22.30 meedoen...keep up the good work  :-*

Offline sita

  • Forumlid
  • Dit forum is het helemaal !
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #50 Gepost op: 4-11-2003, 21:00:24 »
Marretje, hat ligt er dan natuurlijk ook aan, wat het volgende continent is. Als dat Africa is, zit er niet zoveel tijdsverschil in, waardoor je overdag niet echt mee kan zoeken, wat erg jammer zou zijn.
Ik hoop ook dat Lukiam hiermee blijft doorgaan, want dan heb je echt alle info bij elkaar.

Ga zo door Lukiam!!

Offline mapel

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Ach,.. ik ben er nog wel eens hoor!
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #51 Gepost op: 4-11-2003, 21:07:41 »
Met Lukiam is afgesproken dat zij dat inderdaad per Cp voor jullie gaat bijhouden.
Voorts gaan we in de etappevarhalen boven in het menu een samenvatting neerzetten van de hele race. Dus das weer aardig voor later om dat nog eens na te lezen.
Begrip en respect hebben voor elkaar voorkomt oorlog....

Offline Marretje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #52 Gepost op: 4-11-2003, 21:12:31 »
Met Lukiam is afgesproken dat zij dat inderdaad per Cp voor jullie gaat bijhouden.
Voorts gaan we in de etappevarhalen boven in het menu een samenvatting neerzetten van de hele race. Dus das weer aardig voor later om dat nog eens na te lezen.

Geweldig  ;D ;D ;D

Offline sita

  • Forumlid
  • Dit forum is het helemaal !
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #53 Gepost op: 4-11-2003, 22:11:44 »
Het was ook weer hartstikke leuk om op PR-Stuff  het verslag van vorig jaar nog even door te lezen.
Bedankt Mapel :D

Offline mapel

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Ach,.. ik ben er nog wel eens hoor!
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #54 Gepost op: 4-11-2003, 22:42:19 »
Ha sita,....ja hahaha...dat haalt weer heel wat herinneringen op vind je niet. Soms heb ik daar echt een weemoedig gevoel over ;)
Begrip en respect hebben voor elkaar voorkomt oorlog....

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #55 Gepost op: 5-11-2003, 11:46:51 »
 
 
Een echte winnaar is ook sociaal
 
Gepubliceerd op woensdag 05 november 2003
 
De race is van start. Tot aan de start waren de deelnemers allemaal winnaars, ze overleefden de selectie en lieten vele anderen achter zich. Maar hebben ze het ook in zich om deze race te winnen? Vooraf vonden alle kandidaten zichzelf vrolijk, avontuurlijk en sociaal. Goede eigenschappen om te overleven binnen de groep en tegelijkertijd voorkeursstemmen te krijgen van het publiek. Maar binnen een paar dagen zal blijken of ze dat kunnen volhouden.
Vincent
Vincent (28) lijkt de enige deelnemer die niet zo’n grote prater is. Hij is wat stil en op de achtergrond. Al hebben zulke mensen soms iets meer moeite met contact leggen dan anderen, andere mensen mogen hen vaak heel graag. Hij maakt goede kans om een centrale figuur in de groep te worden. Daar komt bij dat hij ook idealen heeft, van lezen en films houdt. Een denker? Waarschijnlijk speelt zich een hoop boeiends af in zijn hoofd en is het interessant praten met hem.

Henk-Jan
Bij Henk-Jan (24) daarentegen moeten de prikkels vooral van buiten komen. Bungeejumpen, motorrijden, en elke dag in de sportschool. Hij is meer van het type geen hersens, veel spierballen. Wel een handige jongen, die al op het vliegveld de rest imponeerde door heel veel fans mee te brengen. Voor hem ligt tijdens deze trip de verveling op de loer. Binnenkort is hij misschien uitgekeken op zijng groepsgenoten en op de dagelijkse taakjes. Tot die tijd zal hij zeker de clown van de groep spelen om de rest te vermaken.

Peter Paul
Peter Paul, een van de drie dertigers, vindt zichzelf sociaal en ongeduldig. Hij houdt wel van honden maar hij is te weinig thuis om daarvoor te zorgen… Een stapper? Dat wordt dan nog problematisch, zonder sigaretten en met te weinig geld voor Braziliaanse cocktails…

Ellen
En dan de vrouwen. Ellen (30), een fanatiekeling die per se wil winnen blijkt tegelijkertijd ook een sociaal mens. Ze zorgt ook voor de anderen en zoekt van nature contact met de bevolking. Dat is een ideale combinatie voor de Planet Race. Hoewel chaotisch en impulsief zal ze zich goed kunnen handhaven en ook populair zijn bij de kijkers.


Michèle
Michèle (30) presenteert zichzelf als nuchter en vol humor. Vrolijk en creatief. Zulke mensen nemen vaak als vanzelf de leiderschapsrol op zich en worden gewaardeerd door de rest van het team. Om het in de race vol te houden moet ze echter ook door de kijkers gewaardeerd worden. Michèle had nog niet veel fans gemobiliseerd, als enige heeft ze geen fansite. Na twee dagen is zij dan ook een van de twee mensen met de rode armband: te weinig voorkeursstemmen.


Citta
Citta (24) is de jongste van het stel. Zo presenteert ze zich ook: ze leeft maar één keer, en wil vooral voorkomen dat ze vervalt tot burgerlijk gedrag. Ze wil doen waar ze zin in heeft, iets over zichzelf leren. Geen woord over anderen of over idealen. Dat neigt naar oppervlakkigheid. Daar maak je niet altijd vrienden mee… En dat blijkt. Na twee dagen hoorde ze al bij de minst populaire deelnemers. Het is voor haar te hopen dat daar nog verandering in komt. Als de groep moet kiezen tussen Michèle en Citta zou het vertrek van Citta wel eens heel dichtbij kunnen komen.

Ilse Engwirda
 
(bron: planet.nl)
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl

Offline looneyCe

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #56 Gepost op: 5-11-2003, 12:10:57 »
Staat bovenstaande op de site van Planetrace ???
Het zal aan mijn instellingen van mijn pc liggen, maar ik schijn steeds maar te blijven hangen in een "oud" scherm met laatste nieuws.... alleen via links op dit forum kan ik naar het actuele laatste nieuws komen... zelfs met de navigatieknop "meer" kom ik niet verder...  ???

Laatste laatste nieuws wat ik heb is "hint verklaard" over Fernando de Noronha zonder foto....

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #57 Gepost op: 5-11-2003, 12:16:17 »
Staat bovenstaande op de site van Planetrace ???
Nee, het staat op planet.nl, dat is een andere site dan planetrace.nl

Het zal aan mijn instellingen van mijn pc liggen, maar ik schijn steeds maar te blijven hangen in een "oud" scherm met laatste nieuws.... alleen via links op dit forum kan ik naar het actuele laatste nieuws komen... zelfs met de navigatieknop "meer" kom ik niet verder...  ???
Klopt, ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Via een omweg (dit forum dus) kom ik ook alleen maar op een nieuw scherm. Onhandig, maar we hebben het er mee te doen.

Laatste laatste nieuws wat ik heb is "hint verklaard" over Fernando de Noronha zonder foto....
Klopt

Offline looneyCe

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #58 Gepost op: 5-11-2003, 12:26:02 »
Dank voor je uitleg !!!  :P

Offline Chef

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Planetrace is het helemaal !
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #59 Gepost op: 5-11-2003, 12:39:24 »
Naast de woorden "Laatste Nieuws" staat het woord "Archief".
Daar staan de oudere berichten (op de juiste datum klikken in het kalendertje bij Archief...)
Planetrace? pfoe, van al die hints raak ik al buiten adem!