Auteur Topic: Het laatste nieuws over de PlanetRace  (gelezen 95632 keer)

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #80 Gepost op: 6-11-2003, 20:35:32 »
De stand

Nu stemmen op je favoriete Avonturier



Na de Avonturiers morgen het laatste checkpoint van deze etappe gepasseerd zijn, komt er een van de pijnlijke moment in de PlanetRace. Dan zal de groep een van de twee minst populaire Avonturiers naar huis sturen.

de stand is 24 uur per dag live te volgen op de site van PlanetRace. Op het moment van schrijven neemt Henk-Jan de leiding, gevolgd door respectievelijk Vincent, Peter-Paul en Ellen. Michele en Citta staan ook nu nog steeds onderaan, er is sinds maandag dus niet veel veranderd aan hun situatie. Zoals het er nu naar uitziet zitten zij in de gevarenzone.
Wil jij dat zij in de Race blijven en heb je dit checkpoint je stem nog niet uitgebracht, stem dan nu. Ieder checkpoint kun je opnieuw je stem uitbrengen.

Morgen hebben ze nog een checkpoint te gaan voor er iemand weggestemd wordt door de groep. Vergeet niet ook dan je stem uit te brengen

Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #81 Gepost op: 7-11-2003, 00:18:18 »
Topsnelheid ?!?!

Avonturiers roeien met de riemen die ze krijgen



De route die de Avonturiers afleggen wil nog wel eens zigzaggend over de kaart gaan. Zijn ze soms dronken? Is de Braziliaanse rum ze naar het hoofd gestegen?  Willen ze ons expres in spanning laten zitten? Welnee!

De Avonturiers proberen op topsnelheid van checkpoint naar checkpoint te komen. Maar… om de PlanetRace extra moeilijk te maken, hebben de Avonturiers te maken met vervoersmiddelen die ze moeten nemen of opdrachten die ze moeten vervullen op weg naar de checkpoints.
Buggies, kano’s of vliegtuigen zijn meestal niet naast een checkpoint te vinden. Wat betekend dat de Avonturiers als een dolle op zoek gaan naar deze plaats. Inderdaad, af en toe een heel stuk uit de richting, dat houdt het extra spannend tenslotte.



Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #82 Gepost op: 7-11-2003, 12:22:39 »


Macaroni als laatste avondmaal
 
Gepubliceerd op vrijdag 07 november 2003
 
De avonturiers die bijna een week geleden gezamenlijk aan de Planet Race begonnen, waren vanavond voor het laatst bijeen. Vrijdag is de dag des oordeels en wordt één van hen naar huis gestuurd. Niemand in de groep weet het nog, maar uiteindelijk zullen de deelnemers zelf iemand wegstemmen.
Voetbalveld
De deelnemers bivakkeren op een voetbalveld nabij het vliegveld van Fernando de Norhonha. Hun tenten hebben ze pal op de middenstip opgeslagen. De doelen doen dienst als waslijn en het schijnsel van de lichtmasten is meer dan voldoende om 's avonds bij te koken. Het laatste avondmaal bestond uit macaroni. Zelf hebben ze die maaltijd vreemdgenoeg nauwelijks als zo ervaren. Het dringt niet tot ze door dat ze morgenavond nog maar met hun vijven zijn ,,Daarvoor zijn we veel te druk, doen we veel te veel", aldus Michèle, die samen met Citta drager van een de rode armband is .

Speedy JH
De avonturiers praten nauwelijks over de rode armbanden en evenmin over het feit dat Henk-Jan steeds via de telefoon de coordinaten van het volgende checkpoint doorkrijgt, wat aangeeft dat hij bij de internetters het populairst is. ,,Ik ben daar helemaal niet mee bezig", beweert Henk-Jan, alias Speedy HJ. ,,Maar ik kan je wel vertellen dat ik dondersblij ben als ik straks in het vleigtuig naar de volgende bestemming ga."

Fantastische tijd
Wie vrijdag er ook wordt weggestemd, de avonturiers zeggen allemaal een fantastische tijd gehad te hebben, met als voorlopig hoogtepunt het Braziliaanse eilandje Fernando Norhonha. De groep werd donderdag getrakteerd op een flinke kanotocht over de Atlantische Oceaan en mocht even later op zoek naar zeeschildpadden, die hier in ruime mate in het kristalheldere water zwemmen.

Schildpadden
Samen met presentator Tim Immers bonden ze hun zwemvliezen onder en gingen gewapend met duikbril op zoek naar deze bedreigde diersoort. Helaas zorgde een flinke deining voor hoge golven en was het lastig de turtles te traceren. Samen met mensen van de schilpadbescherming lukte dat uiteindelijk toch nog om een schildpad aan land te krijgen. Nadat het dier was opgemeten en de 'tag' aan het pootje gecontroleerd (het bleek een schildpad die van origine uit Afrika kwam) werd de schildpad terug in zee gezet. Wie meer over deze zeeschildpadden wil weten kan de zeeschildpadden-special bekijken.
 
(bron: planet.nl)
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #83 Gepost op: 7-11-2003, 13:26:16 »


Voor 15.40 aankomen

Avonturiers racen naar laatste checkpoint etappeFoto gemaakt met  Digital IXUS 400Vandaag zijn de Avonturiers om 8.30 lokale tijd verder getrokken naar het volgende checkpoint. Met drie uur tijdsverschil komt dit neer op 11.30 NL-tijd. Net op tijd hebben de Gidsen het checkpoint weten te raden. De Avonturiers gaan op weg naar Forte Orange.

Voor 15.40 zullen zij dit moeten passeren, pas dan zal er 5000 euro aan het prijzengeld worden toegevoegd.
Binnenkort kun je op de kaart gaan zoeken waar etappe twee van de PlanetRace verder zal gaan. Waar ter wereld racen zullen de Avonturiers verder racen? Markeer jouw punt op de kaart
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #84 Gepost op: 7-11-2003, 14:16:26 »


Gaan we het halen?
Op weg naar het vliegveld

De Avonturiers zullen nog het nodige te doen hebben voor zij op het vliegtuig naar Recife mogen stappen. Onderweg naar het volgende checkpoint zullen zij vanaf hun kampeerplaats twee boten en een buggy nemen om bij het vliegveld te komen. Dat word nog een heel genavigeer! Wij houden je op de hoogte. Inmiddels kunnen jullie prikken naar het volgende checkpoint. Waar zal de volgende etappe van start gaan. Los de hint onder het vraagteken op de kaart op en markeer de plaats waar jij denkt dat de Avonturiers heengaan.
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #85 Gepost op: 7-11-2003, 16:07:47 »


Gesprek met Peter-Paul
Rustpuntje op een boot

Op een rustig moment voor de Avonturiers heeft de controlroom even tijd met Peter-Paul te praten. “Ik zit nu op een boot en kijk uit over een prachtig baaitje. Het is meer dan dertig graden, zonnig. Geweldig.” Het is de laatste dag van deze etappe en dat breng de nodige spanning mee. “Ik heb wel prima geslapen hoor, maar Ellen heeft volgens mij de halve nacht wakker gelegen. Ik begin die spanning nou ook wel te voelen! Vanavond moet er iemand naar huis en dat houdt ons toch wel erg bezig. Het is ook echt een punt van bezinning, een land gehad, een persoon weg en een etappe afgesloten.”

Naast de spanning voor het stemmen, zullen de Avonturiers vandaag waarschijnlijk ook het laatste checkpoint van deze etappe bereiken. Dit brengt toch minder spanning met zich mee, Peter-Paul: “Ik denk dat die spanning vanmiddag (hier vanavond, red.) pas komt, we moeten nog zo veel doen.”
Op de vraag of ze er echt mee bezig zijn om het allemaal op tijd te halen, zegt onze Avonturier: “Natuurlijk, we willen onze Gidsen niet teleurstellen. Echt geweldig hoe jullie in Nederland daar zo fanatiek mee bezig zijn.” En die 5000 euro, vind je die belangrijk? “Ik geloof dat niemand in de groep daar mee bezig is, mij persoonlijk kan het aan mijn ‘kont roesten’! Nee, als ik zou mogen winnen, geef ik een enorm knalfeest voor iedereen die erbij betrokken is geweest, maar dan ook iedereen. Lekker eten, tien fusten bier en roken… Hmmm, dat heb je wel hier. Je realiseert pas echt, hoe goed we het hebben in Nederland. Denk maar niet dat wij hier gewoon water uit de kraan kunnen drinken!”
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #86 Gepost op: 7-11-2003, 19:10:45 »
15.40 lokale tijd

Aftellen naar uur uitslag


Om 15.40 lokale tijd weten we of de Avonturiers het laatste checkpoint voor de gestelde tijd gepasseerd zijn èn wie de twee Avonturiers zijn die deze etappe onderaan geëindigd zijn. Heb je je stem nog niet uitgebracht vandaag, klik dan snel op het lijstje naast de foto’s van de Avonturiers en breng je stem uit op jouw favoriet! 
Vanavond tegen tien uur NL-tijd, zal de groep in een adembenemende stemceremonie besluiten wie er de PlanetRace zal moeten verlaten.



Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #87 Gepost op: 7-11-2003, 19:12:21 »
Extra uur

Avonturiers passeren tijdszone



De Avonturiers vliegen weer terug naar het westen. Hierdoor passeren zij de tijdszone weer die zij voor ze op Fernando aankwamen ook passeerden.Toen kostte hen dat een uur, nu levert dat een uur op. Een uur extra om het eind-checkpoint van deze etappe te kunnen bereiken.

De klok met de lokale tijd,linksboven op de site, is aangepast!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #88 Gepost op: 7-11-2003, 19:14:28 »
Het spant erom

Checkpoint halen of niet



Op een uur van het laatste checkpoint van deze eerste etappe van de PlanetRace 2003, begint het erom te spannen of zij dit op tijd zullen passeren. Zoals het er nu naar uitziet is nog niets zeker. Vanaf Recife nemen de Avonturiers een vliegtuig naar het eiland Itamaraca.
Eenmaal aangekomen zullen zij zich op topsnelheid naar het fort moeten navigeren met behulp van de coördinaten van het checkpoint Fort Orange. Of zij dit allemaal op tijd redden is hoogst onzeker. Wij houden je op de hoogte



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #89 Gepost op: 7-11-2003, 19:38:21 »
Nr. 1 ook belangrijk

Nummer 1 heeft beslissende stem



Na de Avonturiers het laatse checkpoint van deze etappe gepasseerd zijn, stoppen de tellers van de stemmen. Van de twee die de minste stemmen hebben gekregen zal er een door de groep weggestemd worden. Nou is het theoretisch mogelijk dat allebei de Avonturiers twee stemmen krijgen. In dat geval zal de nummer een, de Avonturier met de meeste stemmen, de doorslaggevende stem hebben. Hij of zij bepaald dan wie de PlanetRace moet verlaten.

De afgelopen vier dagen wisselen Henk-Jan en Vincent ongeveer om het uur van de positie aan kop van het stemmen-klassement. Ook hier spant het erom wie uiteindelijk een veto mag uitspreken. Aan de onderkant van het stemmen-klassement is het minder spannend. Michele en Citta staan spijtig genoeg al vanaf het begin van de Race onderaan.

Heb je vandaag je stem nog niet uitgebracht? Het kan nog ongeveer een half uur; tot het moment dat de Avonturiers het laatste checkpoint van deze etappe gepasseerd zijn.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #90 Gepost op: 7-11-2003, 20:12:15 »
Net niet...

Avonturiers halen checkpoint niet binnen de tijd


In een enerverende PlanetRace race tegen de klok hebben de Avonturiers het checkpoint net niet binnen de gestelde tijd gehaald. Later op de avond hopen we je meer te kunnen vertellen over het hoe en waarom. Een ding is wel duidelijk, de winnende Avonturier neemt deze 5000 euro niet mee naar huis.

Volgende week weer een nieuwe kans; nieuwe etappe nieuwe kansen!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline Shirley

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Kiekeboe! ;)
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #91 Gepost op: 7-11-2003, 22:14:27 »
De Avonturiers hadden erg drukke route vandaag. Op het eiland Fernando was het nog lastig bij het vliegtuig komen. Via twee boten en een buggy navigerend, zijn ze maar net op tijd bij het vliegveld. Daar is het even rust en kunnen ze bijkomen aan boord van een vliegtuig, en zo'n vliegtuig kan immers niet sneller dan snel. Na anderhalf uur blijken zij een uur gewonnen te hebben, een aangename verrassing maar vergeefs zoals later zal blijken. Op Recife stappen de Avonturiers over op een vlucht naar het eiland Itamaraca. Daar aangekomen blijkt er minder tijd over dan verwacht, het zal erom spannen. Het fort moet ‘lopend-boot-lopend’ bereikt worden en daar gaat het fout.

Bij een riviertje aangekomen verzand de groep in het onderhandelen over de prijs van de oversteek. Uiteindelijk zijn ze hier een flinke hoeveelheid tijd mee kwijt. Het prijzengeld staat op het spel en ook de Gidsen thuis moeten niet teleurgesteld worden! Hard rennend leggen de zwaar bepakte Avonturiers de laatste paar kilometer af, maar het mag niet baten. De tijd tikt de laatste seconden weg, en daarmee hun hoop op 5000 extra euro’s. Uitgeput passeren ze het checkpoint, tien minuten te laat...
XxX Shirley

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #92 Gepost op: 8-11-2003, 00:42:24 »
Checkpoint alweer ontdekt


Avonturiers naar Chili



De Avonturiers zullen morgen even op adem kunnen komen, waarna ze doorracen naar Santiago, Chili. De Gidsen doen hun werk goed! Ondanks twee behoorlijk moeilijke hints is het volgende checkpoint toch alweer geraden. Het vliegtuig vertrekt morgenavond (NL-tijd). Via Sao Paolo zullen zij morgennacht Chili bereiken. Zondag zullen zij op zoek gaan naar checkpoint dat vanaf nu online staat. Aan jullie als Gidsen dit op tijd te ontdekken. Lukt dat niet voor zondag, zitten de Avonturiers vast in Santiago.


Bron:  http://www.planetrace.nl/main.php

Offline Karnel

  • Forumlid
  • Dit forum is het helemaal !
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #93 Gepost op: 8-11-2003, 01:01:20 »
Het nieuwe CP is: Fans moesten een eeuw wachten

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #94 Gepost op: 9-11-2003, 12:47:37 »
Checkpoint geraden

Avonturiers naar Pucon




Net op tijd hebben de Gidsen de hints weten te ontcijferen en het volgende checkpoint op de kaart gemarkeerd. Het tijdsverschil is nog steeds vier uur dus net als in Brazilië zullen zij omstreeks half twaalf NL-tijd de Race vervolgen. Om bij Pucon te komen zullen ze een bus moeten vinden. daarna weer uitrusten in de bus, een rustig dagje dus. Daar er een zware etappe in het verschiet ligt, zou het niet onverstandig zijn deze rust goed te gebruiken.
Zodra zij op pad gaan, zetten wij de hints online zodat de Gidsen thuis op zoek kunnen naar het volgende checkpoint.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/news.php%3FNewsID%3D45

Offline Jemo

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #95 Gepost op: 9-11-2003, 13:15:10 »
Citta is exit
 
Gepubliceerd op zondag 09 november 2003




Citta had een voorspellende droom
Op een manshoge steen van Forte Orange nabij Recife liet Citta de afgelopen week nog eens de revue passeren. De tranen liet ze de vrije loop. Weggestemd worden door je reisgenoten doet vreselijk pijn. Maar Citta had het verwacht: ,,Voor we op reis gingen droomde ik dat ik in de eerste stemronde naar huis moest en dat is nu uitgekomen."
Rode armband
In de koele schaduw van het verdedigingsfort dat eeuwen geleden door de Nederlanders is gebouwd, veegde de eerste afvaller van de Planet Race de tranen uit haar gezicht. De hele week liep Citta met de rode armband om ten teken dat ze één van de kandidaten was die naar huis gestuurd ko worden. Een week lang kon ze zich op dit moment voorbereiden, maar toen uiteindelijk haar werd genoemd, logen de emoties er niet om. De ondergaande zon maakte het moment extra dramatisch. Ook bij Michèle, de andere drager van de rode armband, kwamen de waterlanders. Bij haar was het de opluchting.

Droom
Citta vertelde dat ze voorafgaand aan de Planet Race had gedroomd dat ze als eerste werd weggestemd. ,,Ik heb het al mijn vrienden in Nederland toen al verteld, gek hè? Ik droomde dat ik in een stemronde zat en dat ik door de anderen naar huis werd gestuurd. En dat soort dingen heb ik vaker, veel van mijn dromen komen uit. Helaas deze nu ook."

Zinderend spannend
De stemronde bovenop de kantelen van Forte Orange was zinderend spannend. Henk-Jan en Ellen stemden op Michèle en Peter-Paul en Vincent op Citta. Daarmee was de stand gelijk en zou de stem van de avonturier die op dat moment het populairst bij de internetters was de doorslag geven. Een telefoontje naar de 'control room' van de Planet Race in Nederland leerde dat dit Vincent was. Dat betekende een extra stem voor Citta en daarmee een enkele reis naar Schiphol.

http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=416927/sc=902a72

Offline Jemo

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #96 Gepost op: 9-11-2003, 20:25:29 »
Checkpoint ontdekt

Volgende checkpoint vulkaan Villarica



Het checkpoint dat de Avonturiers na Pucon moeten zien te bereiken is alweer geraden. Eenmaal in Pucon zullen de Avonturiers met buggy's op weg gaan naar de voet van de vulkaan Villarica. Daar aangekomen zullen ze deze vulkaan moeten bedwingen. Op de top bevindt zich het checkpoint.

Hoe ze dat precies gaan doen wordt nog een hele opgave; bij het selecteren van de uitrustig in Natal hebben de Avonturiers verzuimd klimtouw mee te nemen... Wij houden je op de hoogte.
De Avonturiers zijn nu op weg naar Pucon. Dit is een behoorlijk lange busreis. Waarschijnlijk zullen zij daarom morgen pas op zoek gaan naar de vulkaan. De Villarica in het donker beklimmen is zelfs voor de PlanetRace te gortig. Zodra de Avonturiers vertrekken bij het checkpoint Pucon zetten wij het nieuwe checkpoint op de kaart klaar. Vanaf dat moment kunnen jullie weer op ontdekkingsreis.

BRON:http://www.planetrace.nl/main.php?open=http://www.planetrace.nl/news.php
« Laatst bewerkt op: 9-11-2003, 20:35:14 door Jemo »

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #97 Gepost op: 9-11-2003, 22:42:55 »
Voedsel voor onderweg

Gesprek met Vincent



In de bus op weg naar Pucon heeft Vincent de gelegenheid om even met de controlroom te bellen. Gisteren kreeg hij te horen dat omdat hij de meeste stemmen van de etappe Brazilië gehaald had, hij een mail naar zijn vriendin mocht sturen. Dit maakte het feit dat zijn stem vrijdag als zwaarste meetelde, weer een beetje goed. "Iemand eruit stemmen is al erg vervelend, maar als je stem dan dubbel telt omdat je als hoogste bent geïndigd is echt niet prettig. Ik had eigenlijk verwacht dat Henk-Jan bovenaan zou staan, die werd iedere keer gebeld met de nieuwe coördinaten." Hij vertelt wel eerlijk dat het niets veranderd had aan zijn stem, alleen de doorslaggevende stem zijn is niet leuk. Hij vond het dan ook fijn even zijn vriendin te kunnen mailen. Eenmaal aan het typen klapte plotsklaps een msn-venster open en tot zijn grote verrassing zat zijn vriendin aan de andere kant. De werkelijke beloning voor de nummer een is een chat, maar dat had niemand hem verteld. "Dat was echt heerlijk!", vertelt hij, "Wat een leuke verrassing".
Even daarvoor hebben wij in Hilversum een aantal foto’s gekregen van het traject Santiago-Pucon. Op twee daarvan is te zien dat de Avonturiers flink aan het inslaan zijn voor de lange busreis. Het is echter geen brood of iets dergelijks maar het zijn maar liefst tien chocoladerepen en een fles water. Op de vraag of zij zichzelf lekker aan het verwennen zijn, lacht Vincent en zegt: "Nee, dat was het goedkoopste wat we konden vinden dat ook nog een beetje vulde. Een broodje kaas was ongeveer zes keer zo duur. Dat hebben we wel geleerd van de eerste week, zuinig doen met wat we hebben!"



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #98 Gepost op: 10-11-2003, 00:18:26 »
Checkpoint Pucon

Morgen door



Na een lange en vermoeiende busreis hebben de Avonturiers het checkpoint Pucon bereikt. Hier zullen zij moeten wachten tot het daglicht om door te kunnen met hun race tegen de klok. Morgen omstreeks half een NL-tijd zullen zij de vulkaan Villarica bedwingen. Op de top ligt het volgende checkpoint.

Zodra zij op pad gaan zullen wij het nieuwe checkpoint op de kaart klaarzetten.
Het is aan jullie als Gidsen de taak aan de hand van hints dit checkpoint te vinden voor de Avonturiers de top bereiken. Pas als het ontdekt is krijgen zij de coördinaten door, tot dan zitten ze vast. Zorg ervoor dat de Avonturiers niet de nacht hoeven door te brengen in een vulkaankrater!

Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re:Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #99 Gepost op: 10-11-2003, 12:37:30 »


Hints Villarica uitgelegd

Checkpoint verklaard

Voor dit checkpoint hebben we weer vier hints het internet op gelanceerd. Het checkpoint was daarom misschien wel vrij snel geraden. Hier volgt de uitleg.

Hint 1

Nu even niet!!!!!!

De afbeelding die bij deze hint geplaatst was, was een satelietfoto van een uitbarstende vulkaan. Het zou fijn zijn als de Villarica nu even niet zou uitbarsten. Hieruit viel op te maken dat het een vulkaan zou worden.

Hint 2

Toen onze laatste stop net was ontstaan gebeurde het ook al.

Pucon het checkpoint waarvandaan de Avonturiers vandaag vertrekken is ontstaan in 1883. In hetzelfde jaar is er een enorme uitbarsting geweest van de Krakatoa in Indonesië. Dit refereert weer naar een vulkaan als checkpoint.
 
Hint 3.

En wij hadden er toen ook al last van.

Omdat deze uitbarsting in een voormalige kolonie plaatsvond hadden wij als Nederlandse ontdekkingsreizigers/avonturiers ook al last van.

Hint 4.

Had die lift 10 meter verder gegaan, dan waren we er.

Deze hint heeft betrekking op een hint die naar het checkpoint Pucon leidde. Daar vertelden we dat de hoogste skilift in Duitsland tot 2830 meter gaat. Deze vulkaan is 2840 meter hoog, was de lift tien meter verder gegaan hadden de Avonturiers vandaag niet hoeven klimmen.


Zodra de Avonturiers op weg gaan naar dit checkpoint, zetten wij de kaart om en kunnen jullie aan de hand van nieuwe hints ontdekken waar het checkpoint na de Villarica ligt. De Avonturiers hebben jullie hulp als Gids nodig! Laat ze niet staan.
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl